Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H Foxconn δεσμεύεται για αλλαγές στις ώρες εργασίας

Foxconn Workers
Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα στα εργοστάσια της Foxconn, η Ένωση Δίκαιης Εργασίας (FLA) διαπιστώσε προβλήματα με τις ώρες εργασίας, τους μισθούς και την ασφάλεια των εργαζομένων. Η κινεζική εταιρεία δεσμεύτηκε να διευθετήσει όλα τα ζητήματα μέχρι τον Ιούλιο του 2013.

Ως γνωστόν η Foxconn αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών προϊόντων της Apple και συνεπώς το σκάνδαλο που προέκυψε από την αποκάλυψη των άθλιων συνθηκών εργασίας στις εγκαταστάσεις της ήταν μεγάλο. Για το λόγο αυτό, ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την FLA προκειμένου να επιλύσει το ζήτημα άμεσα.

Η έρευνα έφερε στο φως περισσότερες από 50 παραβιάσεις. Μία από αυτές -και αρκετά συνηθισμένη στα εργοστάσια της Κίνας- ήταν τα ωράρια εργασίας που υπερέβαιναν το όριο των 49 ωρών την εβδομάδα που ορίζει ο νόμος. Εξαιτίας των χαμηλών μισθών, πολύ συχνά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που επιζητούν τις υπερωρίες.

Η Foxconn συμφώνησε να μειώσει τις ώρες εργασίας έτσι ώστε να μην ξεπερνούν τις 40 ώρες την εβδομάδα αλλά και τις μηνιαίες υπερωρίες από τις 80 στις 36 ώρες. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να αυξήσει τους μισθούς για να ανισταθμίσει τις απώλειες από τη μείωση των υπερωριών.

Όσον αφορά την ασφάλεια, ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 43% των εργαζομένων δήλωσε ότι είχε αντιμετωπίσει ή ήταν παρόν σε κάποιο ατύχημα στο εργοστάσιο. Η FLA αναφέρει ότι η έρευνα δε σταματά εδώ και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της Foxconn να εφαρμόσει τις νέες εργασιακές πρακτικές.

Source: http://www.macuser.gr/fla-foxconn-agreement-on-working-hours-and-payments-10823/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...