Ads 468x60px

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το νέο iPad έχει μπαταρία χωρητικότητας 11.666 mAh....


Apple: Το νέο iPad έχει μπαταρία χωρητικότητας (κρατηθείτε) 11.666 mAh....
Το iPad 2 εκτός των δυνατοτήτων που προσφέρει τόσο στον ψυχαγωγικό τομέα όσο και στον επαγγελματικό, διέθετε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν ήταν άλλο από την αυτονομία του (με μπαταρία χωρητικότητας 6.944mAh) η οποία αγγίζει περίπου τις 10 ώρες. 

Στις 7 Μαρτίου, η Apple παρουσίασε το... νέο iPad (τρίτης γενιάς) το οποίο έρχεται εφοδιασμένο με μπαταρία στα 11.666 mAh, μεγαλύτερη κατά 70% συγκριτικά με iPad 2, αλλά η Apple κατάφερε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα την αυτονομία με τον προκάτοχό του, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε αναβαθμίσεις ιδιαιτέρως ενεργοβόρων στοιχείων, ένα ζήτημα που θα απασχολήσει πολλούς. Επομένως, μπορεί το νέο μοντέλο να διαθέτει μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης (Retina display), νέα γενιά επεξεργαστή Α5Χ με quad-core chip γραφικών και υποστήριξη δικτύων 4G, αλλά παράλληλα αυτό δεν σημαίνει ότι μειώθηκε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, πράγμα για το οποίο φρόντισε κατάλληλα η εταιρία. Θα ήταν εύκολο να ειπωθεί πως για να το πετύχει αυτό η Apple, απλά αύξησε το μέγεθος της συσκευής και τοποθέτησε μια μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι ακριβώς η κατάσταση. Όπως είδαμε, οι διαστάσεις του νέου iPad παρέμειναν οι ίδιες με αυτές του προγενέστερου μοντέλου, απλώς η εταιρία μπόρεσε να αναπτύξει περαιτέρω την υπάρχουσα τεχνολογία διαχείρισης κυψελών ιόντων σε πιο αποδοτικά επίπεδα. 


Να προσθέσουμε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει μεταφορά αυτής της τεχνολογίας και στην σειρά των MacBook Pro και MacBook Air, ή ακόμη και στο iPhone επόμενης γενιάς. Η Apple αποδεικνύει ότι μπορεί σε μια συσκευή της να αυξήσει το μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης, αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί και την μείωση της απόδοσής του στον τομέα της αυτονομίας.

Ενημερωτικά, μπαταρία τόσο μεγάλης χωρητικότητας είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε τεχνολογικό gadget..



Source: http://www.myphone.gr/forum/showthread.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...