Ads 468x60px

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η Ποιότητα Χρώματος Οθόνης Του Νέου IPad Καταναλώνει 30% Περισσότερη Ισχύ

Σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, η τεχνολογία πίσω από τα παλλόμενα χρώματα της υπέροχης οθόνης “Retina” του νέου iPad, συνεισφέρει στην αύξηση κατά 20% έως 30% της κατανάλωσης ισχύος.

Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη, το ότι η υψηλότερης ανάλυσης οθόνη “Retina” θα ήταν και πιο πεινασμένη για ενέργεια, αλλά είναι ενδιαφέρον να μάθουμε, ότι ένα μέρος της αύξησης της κατανάλωσης, μπορεί να αποδοθεί στη βελτιωμένη ποιότητα χρώματος.

Συνταγμένη από το Dot Color, η μελέτη αποκαλύπτει, ότι η Apple έπρεπε να χρησιμοποιήσει πιο εξελιγμένα φίλτρα στο νέο iPad, ώστε να πετύχει την κατά 44% βελτίωση (όπως ισχυρίζεται η εταιρία) στον κορεσμό των χρωμάτων.

Καλύτερα φίλτρα χρώματος, σημαίνει ότι διαφεύγει λιγότερο φως, όπως για παράδειγμα, όταν χρειάζεται το μπλε φως για να δημιουργηθεί μια εικόνα, λιγότερο πράσινο φως διαφεύγει μαζί με το μπλε.

Όμως, η βελτίωση των χρωματικών φίλτρων, σημαίνει ότι λιγότερο φως γενικά, περνάει μέσα από αυτά.

Αυτό αναγκάζει την Apple να αυξήσει την απόδοση των οπίσθιου φωτισμού LED του νέου iPad.
Αυτό απαιτείται, ώστε να διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο φωτεινότητας, με τις οθόνες των προηγούμενων μοντέλων iPad.

Είναι μια από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, που προσθέτουν ώστε να δημιουργηθεί μια πιο πλούσια εμπειρία για τους χρήστες, αλλά από μόνη της προκαλεί 20% με 30% αύξηση της κατανάλωσης ισχύος.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/25/ipad-30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...