Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το νέο iPad ο προπομπός σημαντικών αλλαγών σε MacBook Pro και MacBook Air.

Το νέο iPad που παρουσιάστηκε στις 7 Μαρτίου ενδέχεται να είναι ο προπομπός σημαντικών αλλαγών στην επερχόμενη σειρά των MacBook Pro και MacBook Air.

Μπορεί τις εντυπώσεις να έκλεψε η νέα οθόνη υψηλής ανάλυσης (Retina display), ο Α5Χ επεξεργαστής με το quad-core chip γραφικών και η υποστήριξη δικτύων 4G, ωστόσο το χαρακτηριστικό που μας προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι η αυτονομία της μπαταρίας διατηρήθηκε στις 10 ώρες!
Το πως η Apple κατάφερε να διατηρήσει την αυτονομία του νέου iPad στα ίδια επίπεδα με αυτά του προκατόχου του (βλ. iPad 2) ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε αναβαθμίσεις ιδιαιτέρως ενεργοβόρων στοιχείων, είναι ένα σημείο που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του νέου iPad αυξήθηκε κατά 70% (από 6994mAH στα 11.666mAh). Γνωρίζοντας ήδη από το iPad 2 πως το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού της συσκευής καταλαμβάνεται από την μπαταρία και δεδομένου ότι οι διαστάσεις του νέου iPad έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της χωρητικότητας δεν είναι αποτέλεσμα αύξησης μεγέθους – καθώς δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια – αλλά οφείλεται καθαρά σε ανάπτυξη της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό επίτευγμα το οποίο δηλώνει πως η Apple έχει καταφέρει να αναπτύξει την τεχνολογία διαχείρισης κυψελών ιόντων Λιθίου (Li-ion) σε υπέρ-αποδοτικά επίπεδα.
Το να δούμε την μεταφορά αυτής της τεχνολογίας στα laptop της εταιρείας και πιθανότατα και στο επόμενης γενιάς iPhone είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει καμία έκπληξη.

Source: http://www.macuser.gr/new-ipad-battery-on-mac-book-pro-air-10048/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...