Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Απόψεις: Γιατί δεν χρειάζεται να ανανεώνεις το iPad κάθε χρόνο!

Του Δημήτριου Γεωργουλά


Και ναι το νέο iPad είναι πλέον γεγονός με τα πρώτα unboxing και συγκριτικά test να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους!



Την άποψη μου για το Keynote της Apple, τον Tim Cook και για το νέο iPad μπορείτε να την βρείτε εδώ και είχε γίνει ακριβώς μετά το τέλος της παρουσίασης της Apple.

Γιατί λοιπόν αυτό το άρθρο? Γιατί η ποιο κοινή ερώτηση που δέχομαι τον τελευταίο καιρό δεν είναι για την καταπληκτική Retina  οθόνη του νέου iPad ή για τον τετραπύρηνο επεξεργαστή γραφικών GPU αλλά για το αν οι κάτοχοι του iPad 2 πρέπει να αναβαθμίσουν την συσκευή τους και να πάρουν το νέο iPad!!

Η απάντηση είναι απλή....ΟΧΙ!!!! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το νέο iPad είναι μια απογοήτευση!! 



Το νέο iPad είναι πλέον μακράν η καλύτερη ταμπλέτα της αγοράς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς που έχουμε το iPad 2 πρέπει να τρέξουμε να την αγοράσουμε! Η απογοήτευση πολλών ήρθε όταν ανακοινώθηκε το νέο iPad γιατί πιστεύαν πώς η νέα συσκευή θα έκανε το μεγάλο άλμα προόδου και βασικά πιστεύουν πως κάθε Apple συσκευή θα πρέπει να κάνει εξωπραγματικά τεχνολογικά πράγματα κάθε 12 μήνες. Η τεχνολογία όμως δεν λειτουργεί έτσι....

Πρέπει πλέον να καταλάβουμε πως η πολιτική της Apple δεν είναι πάρτε το νέο iPad  αλλά πάρτε ένα οποιοδήποτε iPad!! 



To iPad οδηγεί την κούρσα της μετά pc εποχής και το μέλλον του είναι κάποια στιγμή να αντικαταστήσει τα pc. Πρέπει να το βλέπουμε ως ένα κινητό iMac και λιγότερο ως ένα iPhone με μεγάλη οθόνη! 

Ως εκ τούτου δεν θα αγοράζαμε ένα νέο iMac κάθε χρόνο που η Apple αναβαθμίζει τα παλαιότερα μοντέλα αλλά θα το κρατούσαμε τουλάχιστον για μια 3ετία 4ετία. Και αυτό είναι το χρονικό διάστημα για κάθε next big thing της Apple και όχι κάθε χρόνο!!

Έτσι λοιπόν το νέο iPad είναι στα σημεία καλύτερο του iPad 2 ακριβώς όπως και οι iMac του 2011 από αυτούς του προηγούμενου χρόνου.

Μην περιμένετε λοιπόν τεράστια τεχνολογικά άλματα κάθε χρόνο αλλά κάθε 2 με 3 χρόνια, και με αυτό πάω πίσω στο iPad 2 μου που θα με συντροφεύσει και το 2012.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...