Ads 468x60px

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Απόψεις: Να αγοράσω το νέο iPad ή όχι?

Του Δημήτριου Γεωργουλά


Πλέον έχουν περάσει 2 μέρες από τότε που το Apple News κράτησε στα χέρια του για πρώτη φορά το νέο iPad!



Ήδη έχουμε ανεβάσει τα πρώτα συγκριτικά της νέας συσκευής σε προηγούμενο άρθρο και πλέον μπορώ με σιγουριά να πω για το αν αξίζει η αγορά της η όχι!


Τις πρώτες μου εκτιμήσεις για το νέο iPad μπορείτε να τiς βρείτε εδώ και εδώ. Ας δούμε λοιπόν αν άλλαξε κάτι και αν η ενασχόληση μου μαζί του με έκανε να αλλάξω γνώμη!

Πριν μιλήσω για την ίδια την συσκευή θέλω να σταθώ λίγο στο όνομα το οποίο του δώσαμε στα ελληνικά δλδ ¨Ευκρινεπεναστατικό¨ Αλήθεια ποιος το σκέφτηκε αυτό?? Μόνο πηγή για αρνητικά σχόλια δημιούργησε στους απανταχού αντίζηλους/ανταγωνιστές της Apple.

Μετά λοιπόν από αυτό το σοκ πάμε σε αυτό που ενδιαφέρει όλους εσάς στην ίδια την συσκευή!

Εξωτερικα



Εξωτερικά το νέο iPad είναι σχεδόν ολόιδιο με το iPad 2! Μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να βρει διαφορές. Αν και ελάχιστα βαρύτερο, δεν με κούρασε και αν και την καταλαβαίνεις την διαφορά με το iPad 2 δεν αλλοιώνει το αίσθημα χρήσης του! Με άλλα λόγια μην φανταστείτε πως θα κρατάτε πάλι ένα iPad 1!

Οθονη 



Πραγματικά και βλέποντας την και από κοντά η Retina οθόνη του νέου iPad είναι φανταστική! Η απόκριση χρωμάτων είναι ολοζώντανη και το να βλέπεις pixel ανήκει στο παρελθόν! Ξανά τονίζουμε βέβαια πως ακόμη δεν έχουν βγει πολλές εφαρμογές που να αξιοποιούν την ανάλυση της αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα! Ειδικά αν χρησιμοποιείτε το iPad για να διαβάζετε βιβλία, περιοδικά κλπ η αίσθηση είναι καταπληκτική με τα γράμματα και τις εικόνες να μοιάζουν τυπωμένα στην οθόνη!

Επεξεργαστής, GPU και RAM

Η αναβάθμιση εδώ και ειδικά οι 4 πυρήνες της GPU και το 1GB Ram το έχουν κάνει ποιο γρήγορο στα παιχνίδια κλπ. Δεν θα παρατηρήσετε όμως σημαντικές διαφορές αλλού όπως για παράδειγμα στην πλοήγηση στο διαδίκτυο μιας και ο επεξεργαστής παραμένει ο ίδιος με του iPad 2.

Κάμερες



Δεν θα σταθώ εδώ πολύ μιας και δεν θεωρώ το iPad μια συσκευή για να τραβάς φωτογραφίες. Δεν μου άρεσε καθόλου που η Apple δεν αναβάθμισε την εμπρόσθια κάμερα και ναι η κάμερα η πίσω του νέου iPad βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το iPad 2 παρόμοιες με αυτές του iPhone 4!

Υπερθέρμανση

Ένα θέμα που ακόμη βασανίζει τους υποψήφιους αγοραστές! Η απάντηση είναι ότι ναι θερμαίνεται το αλουμίνιο της πλάτης και ειδικά στην μια γωνία περισσότερο αλλά όχι τραγικά και δεν είναι τόσο ενοχλητικό! Βέβαια το καλοκαίρι με τα 40αρια της Ελλάδας ίσως να έχουμε ένα θέμα. Πάντως η ίδια η Apple διαβεβαιώνει πως οι θερμοκρασίες είναι επιτρεπτές και πως δεν υπάρχει πρόβλημα!! Με αλλά λόγια μην φοβάστε!!

Siri, Dictation

Απογοητεύτηκα που η Apple δεν εγκατέστησε το Siri,  εγώ προσωπικά το θεωρώ χρήσιμο!! Το text dictation που υπάρχει είναι καλό αλλά θέλει και σύνδεση με Wifi για να λειτουργήσει, αρά και χωρίς το Siri περνάει απαρατήρητο.

4G LTE

Τι και αν είναι 4G το νέο iPad στην Ελλάδα τέτοια δίκτυα θα κάνουμε χρόνια για να τα δούμε!

Να το αγοράσω??!



Στην Ελλάδα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του πούλησε 3000 κομμάτια άρα κάποιο δεν το πολυσκέφτηκαν. Η άποψη μου παραμένει  τελικά  η ίδια:

Aν δεν έχετε  iPad  το νέο iPad θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ανοιχτό, αν έχετε iPad 1 τότε η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και αξίζει αν έχετε τα λεφτά να κάνετε την αναβάθμιση. 

Τώρα οι κάτοχοι του iPad 2 που το χρησιμοποιούν για παιχνίδια κατά κύριο λόγο ή για τα προγράμματα εικόνας το νεο iPad τους κλείνει το μάτι....

Για τους υπόλοιπους  μαζί με αυτούς και εγώ, κατόχους του iPad 2 το νέο iPad στην Ελλάδα του 2012  είναι δυστυχώς μια πολυτέλεια!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...