Ads 468x60px

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο Jony Ive μιλάει για κάποια μυστικά της Apple




Ο Jony Ive είναι αρκετά γνωστός τα τελευταία χρόνια χάρη σε όλα αυτά που έχει κάνει για την Apple. Ο Apple SVP (Senior Vice President) του βιομηχανικού σχεδιασμού είναι υπεύθυνος για την δημιουργία αρκετών προϊόντων συμπεριλαμβανομένου του iPod και του iPhone.

Στο παρελθόν δεν έχουμε ακούσει για κάποια συνέντευξη του Jony Ive και σίγουρα είναι μεγάλη έκπληξη σήμερα που μίλησε στην London Evening Standard για διάφορα θέματα.
Στη συνέντευξη ο Ive μιλάει για διάφορα, από τον τίτλο του ιππότη που έλαβε από την βασίλισσα μέχρι τι είναι αυτό που κάνει τον σχεδιασμό στην Apple τόσο διαφορετικό.

Αν και μπορείτε να βρείτε όλη την συνέντευξη εδώ, υπάρχουν σίγουρα μερικά κομμάτια σε αυτή που πρέπει να αναφέρουμε.

Ε: Τι κάνει τέλειο έναν σχεδιαστή;

Α: Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύετε στον εαυτό σας, να είστε περίεργος και να ενδιαφέρεστε για τα λάθη που κάνετε. Έχετε τη θαυμάσια γοητεία με τις ερωτήσεις τι θα γινόταν αν, αλλά θα πρέπει να έχετε επίσης απόλυτη εστίαση και έντονη διορατικότητα στο πλαίσιο της και τι είναι σημαντικό – αυτό είναι πραγματικά, τρομερά σημαντικό. Πρόκειται για κάποιες αντιφάσεις στις οποίες πρέπει να πλοηγηθείτε.
Ε: Ποιοι είναι οι στόχοι σος όταν ετοιμάζετε ένα νέο προϊόν;
Α: Οι στόχοι μας είναι πολύ απλοί – να σχεδιάσουμε και να φτιάξουμε καλύτερα προϊόντα. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε κάτι που είναι καλύτερο, απλά δεν το κάνουμε.

Ε: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στις πρωτοποριακές λύσεις;
Α: Όσο καιρό το κάνουμε αυτό, είμαι έκπληκτος για το πόσο δύσκολο είναι, αλλά γνωρίζεις αμέσως πότε είσαι εκεί, μπορεί να είναι η πιο μικρή αλλαγή αλλά άμεσα μεταμορφώνει το αντικείμενο, χωρίς κάποιο κόλπο. Κάποια από τα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν είναι αξιοσημείωτα, υπάρχει κίνδυνος όταν θέλετε να το μεταφέρετε στους πελάτες. Πιστεύω ότι είναι φανταστική ειρωνεία, πόσο αγνοούν οι άνθρωποι τα ακροβατικά που πραγματοποιήσαμε για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα – αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πιστεύω γνωρίζουν την τεράστια φροντίδα πίσω από ένα τελειωμένο προϊόν.



Ακόμα πιο σημαντικό μπορεί να είναι πως ο Jony Ive εξηγεί τις αλλαγές μεταξύ της Apple και του μεγάλου ανταγωνισμού. Αναφέριε ότι άλλοι κατασκευαστές θέλουν συνεχώς να κατασκευάσουν κάτι νέο ή διαφορετικό – κάτι που θα έχει απήχηση στην αγορά, αλλά η Apple ψάχνει να φτιάξει κάτι που θα αγαπήσουν, γιατί ξέρουν ότι θα το αγαπήσουν και οι υπόλοιποι.

Επαναλαμβάνει επίσης κάτι πολύ σημαντικό που είχε πει ο Steve Jobs πριν από λίγα χρόνια. Η Apple δεν χρησιμοποιεί συγκεκριμένα group ανθρώπων για τα προϊόντα της.

Δεν είναι δίκαιο να ρωτάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ευκαιρίες του αύριο να σχεδιάσουν με τα πλαίσια του σήμερα.

Αν έχετε χρόνο και μπορείτε καλό είναι να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Ive η οποία αποδεικνύει πόσο έξυπνος είναι και πόσο καλός έχει γίνει στην τέχνη του. Επίσης, δίνει κάποια στοιχεία για να καταλάβουμε γιατί τα προϊόντα της Apple έχουν αυτή τη συγκεκριμένη εμφάνιση και αίσθηση.

Source: http://greekiphone.gr/20120313/jony-ive-talking-about-some-apple-secrets/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...