Ads 468x60px

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το Kindle Fire επηρέασε τελικά τις πωλήσεις του iPad!


iPad 2
Η εταιρεία αναλύσεων IDC δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την κατάσταση της αγοράς στα tablets για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 με το iPad να διατηρεί την πρώτη θέση με ποσοστό 54.7 τοις εκατό.

Στην πραγματικότητα το iPad σημείωσε μείωση από το 61.5 τοις εκατό που κατείχε το προηγούμενο τρίμηνο με την IDC να υποστηρίζει ότι το φταίξιμο οφείλεται στην έναρξη των πωλήσεων του Kindle Fire της Amazon. Παρόλο που η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τους ακριβείς αριθμούς των πωλήσεων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατέθηκαν 4.7 εκατομμύρια Kindle Fire στην αγορά.

Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε 16.8 τοις εκατό στο συνολικό μερίδιο αγοράς που με τη σειρά του «φορτώνεται» στο 44.6 τοις εκατό για το σύνολο των Android tablet συσκευών, παρόλο που το λογισμικό της Amazon αποτελεί μια βαριά τροποποιημένη έκδοση του Android που μάλιστα δεν έχει καν πρόσβαση στο Android Market αλλά στο δικό της Amazon Store.

Η Apple σημείωσε ουσιαστικά αύξηση στον αριθμό των πωλήσεων αλλά η μείωση του ποσοστού στο συνολικό μερίδιο αγοράς οφείλεται απλώς στο Kindle Fire που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλές. Η κατάσταση αναμένεται να διαφοροποιηθεί δραματικά με την προσεχή κυκλοφορία του νέου iPad αλλά και με την ταυτόχρονη διάθεση του iPad 2 στην χαμηλότερη τιμή των $399.
Ωστόσο, η IDC αναμένει ότι τα Android tablets θα υπερισχύσουν έναντι του iPad μέχρι το 2015 εξαιτίας του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού κατασκευαστών με συσκευές χαμηλής τιμής.


Source: http://www.iphonehellas.gr/34417/ipad-market-share-q4-2011/#more-34417

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...