Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σύντομα νέοι Mac Pro (;)

Όπως αναμέναμε και από προηγούμενη πληροφορία η Intel παρουσίασε χθες τη νέα σειρά των Xeon E5-2600 επεξεργαστών σηματοδοτώντας την πλέον σημαντική αναβάθμιση τα τελευταία δύο χρόνια.
Mac Pro
Οι επεξεργαστές ανήκουν στη σειρά Sandy Bridge, περιλαμβάνουν μέχρι και οκτώ πυρήνες, προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 80 τοις εκατό γρηγορότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις καταναλώνοντας ταυτόχρονα τη μισή ενέργεια.

Πιο αναλυτικά, η νέα σειρά Xeon E3 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των Sandy Bridge για servers μέχρι 2 sockets ενώ διατίθενται παράλληλα και η σειρά Xeon E7 που διαθέτει μέχρι δέκα πυρήνες αλλά βασίζεται στην παλαιότερη Westmere αρχιτεκτονική.

Mε την ανακοίνωση αυτή της Intel διάφορες εταιρείες, όπως η Dell, HP και IBM, προχώρησαν σε αναβάθμιση των server μηχανημάτων τους. Η μόνη εταιρεία που όπως αναμενόταν δεν προχώρησε σε ανακοίνωση ήταν η Apple, της οποίας η σειρά Mac Pro χρειάζεται απεγνωσμένα αναβάθμιση.

Η αναβάθμιση αυτή λογικά θα πραγματοποιηθεί αρκετά σύντομα και αν όχι σήμερα εξαιτίας της εκδήλωσης για το iPad 3, ίσως, την επόμενη βδομάδα. Ωστόσο, το μέλλον των Mac Pro κρίνεται αβέβαιο καθώς αρκετοί αναλυτές έχουν εκφράσει την δυσπιστία τους ως προς την επιθυμία της Apple να συνεχίσει να διαθέτει υπολογιστές που απευθύνονται σε επαγγελματίες εφόσον η σειρά των MacBook και iMac αποτελεί πλέον την πλειοψηφία των πωλήσεων για την εταιρεία.

Είναι γεγονός ότι η σειρά iMac είναι πλέον γρηγορότερη σε σχέση με τα πανάκριβα Mac Pro της προηγούμενης γενιάς (προφανώς αυτό θα αλλάξει εάν υλοποιηθεί η αναβάθμιση σε Sandy Bridge Mac Pro). Ωστόσο, και το πλεονέκτημα της συνδεσιμότητας των Mac Pro με τα expansion slots πλέον δεν υφίσταται εξαιτίας του νέου Thunderbolt που έχει, βέβαια, αρκετό δρόμο μπροστά του.
Σε κάθε περίπτωση θα δούμε τι υπάρχει στο μυαλό της ομάδας του Tim Cook μέχρι την επόμενη βδομάδα.

Source: http://www.macuser.gr/intel-announces-xeon-new-mac-pro-on-the-horizon-rumor-9960/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...