Ads 468x60px

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το πλάνο της Microsoft και της Nokia για να φτάσουνε το AppStore της Αpple!




Η Microsoft και η Nokia ανακοίνωσαν σήμερα πως θα επενδύσεις έως και 18  εκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ανάπτυξης εφαρμογών που το ονομάζουν AppCampus. Η έδρα του θα βρίσκεται στη Φιλανδία, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο και η διαχείριση θα γίνεται από το Πανεπιστήμιο του Aalto.
Στόχος των δύο εταιρειών είναι να προσκαλέσουν σπουδαστές και developers από όλο τον κόσμο, στις πλατφόρμες Windows Phone, Symbian και S40. Παρά την απόφαση της Nokia να στρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στα Windows Phone, φαίνεται ότι το οικοσύστημα της Microsoft δεν έχει προσελκύσει πολλούς developers εφαρμογών, ειδικά αυτούς που θεωρούνται «μεγάλα ονόματα».
Μπορεί τα Windows Phone να διαθέτουν 70.000 εφαρμογές στο Marketplace, αλλά λείπουν αρκετοί διάσημοι τίτλοι όπως ταAngry Birds Space, Draw Something ή το Instagram. Φαίνεται λοιπόν πως οι developers δεν έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους το σύστημα των Windows Phone και οι δύο εταιρείες, Microsoft και Nokia, κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν το λειτουργικό με νέο αίμα και νέες ιδέες.
Η συνολική επένδυση που κάνουν οι δύο εταιρείες στο πρόγραμμα αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ και όσοι από εσάς θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό και πώς να συμμετάσχετε, μπορείτε να δείτε εδώ

Source: http://www.digitallife.gr/ependysh-18-3katommyriwn-euro-by-microsoft-kai-nokia-app-development-70723/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...