Ads 468x60px

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δύο χρόνια μετά και το Ping της Apple παραμένει ένα υποσύνολο του iTunes


Apple Ping, 2 χρόνια μετά κανείς δεν νοιάζεται
Δύο χρόνια μετά και το Ping της Apple παραμένει ένα υποσύνολο του iTunes με αδιάφορο περιεχόμενο και λειτουργία. Η ανακοίνωση του Ping έγινε μαζί με το νέο iTunes 10, την αλλαγή του λογότυπου και μια σειρά από νέα iPods. Ακριβώς δύο μέρες μετά η η Apple ανακοινώνει ότι 1.000.000 είναι ήδη χρήστες του Ping και αυτό ήταν.
Το Ping δημιουργήθηκε ως social network για μουσική μέσα στο οικοσύστημα του iTunes. Η Apple είχε ανακοινώσει: “Apple today introduced iTunes 10 with Ping, a new music-oriented social network for following your favorite artists and friends to discover what music they’re talking about, listening to and downloading. iTunes Ping lets you post your thoughts and opinions, your favorite albums and songs, the music you’ve downloaded from iTunes, plus view concert listings and tell your friends which concerts you plan to attend”.
Στην πραγματικότητα το Ping συνεχίσει να υπάρχει ως μέρος του iTunes με μια αδιάφορη κατάσταση σχεδόν για όλους τους χρήστες. Οι προτάσεις για νέα κομμάτια έρχονται μέσα από το Genius, το iTunes λειτουργεί ανεξάρτητα από το Ping, η αγορά μουσικής γίνεται χωρίς την παραμικρή παρεμβολή του Ping στην μουσική του χρήστη και κάπου εδώ τελειώνει το παιχνίδι.
Η προσπάθεια της Apple με το Ping απέτυχε και το πείραμα social network στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Ακόμα και στην περίπτωση που η Apple θέλει να συγκεντρώσει όσα meta data μπορεί για την μουσική και τους χρήστες, σίγουρα το κάνει με λάθος τρόπο. Οι επιλογές του Ping είναι δύο αυτή την στιγμή:
1. Η Apple θα επιλέξει να ενοποιήσει το Ping με το Genius για μουσική, apps, video, βιβλία και κάποια στιγμή με την τηλεόραση που θα παρουσιάσει
2. Η Apple θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Ping στην σημερινή του άχαρη μορφή μέχρι να σκοτώσει το project ή να το συμπεριλάβει ως δυνατότητα του iTunes
Το Ping έχει να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Spotify που λειτουργούν αρμονικά με Facebook και τα 850+ εκατομμύρια χρήστες. Το Ping έχει να ανταγωνιστεί τον δικό του κακό εαυτό που εδώ και σχεδόν 2.5 χρόνια παραμένει στην ίδια κατάσταση με την πρώτη ημέρα παρουσίασης της υπηρεσίας. Το Ping είναι εντελώς αδιάφορο στο iTunes όπως και στην μουσική βιομηχανία.
Source: http://www.pestaola.gr/apple-ping-is-still-irrelevant/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...