Ads 468x60px

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Scare Different και Mac iCar: αναφορές στην Apple


pixar
Είναι γνωστή η σχέση μεταξύ της Apple και της γνωστής εταιρείας κινουμένων σχεδίων Pixar εξαιτίας του Steve Jobs, o οποίος είχε εξαγοράσει την εταιρεία από την Lucasfilm το 1986. Ο Steve Jobs ήταν αυτός που οδήγησε την εταιρεία στην επιτυχία και στην μετέπειτα εξαγορά της από την Disney to 2006.


Έκτοτε οι αναφορές στην Apple σε ταινίες της Pixar είναι έντονες με τελευταίο παράδειγμα την εμφάνιση των κλασικών πλέον λευκών ακουστικών και ενός Mac που τρέχει τον Safari στο Toy Story 3.
Δύο άλλες αναφορές στην Apple σε ταινίες της Pixar που ήταν σχετικά άγνωστες φέρνει στο προσκήνιο το TNW σήμερα. Η πρώτη από αυτές αφορά μια αναφορά στην διαφημιστική καμπάνια “Think Different” με την παραλλαγή “Scare Different” στην ταινία Monsters Inc. H αναφορά φαίνεται στο πίσω μέρος του περιοδικού:
Ξέρατε ότι η Apple διαθέτει ήδη ένα αυτοκίνητο με το λογότυπό της; Η μοναδική του εμφάνιση είναι στην ταινία Cars κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και μπορείτε να το δείτε εδώ:
Το αυτοκίνητο έχει την ονομασία Matthew Overtaker ή Mac iCar και εμφανίζεται στον αρχικό αγώνα της ταινίας με τον αριθμό 84 (που παραπέμπει στην χρονολογία 1984 όπου παρουσιάστηκε η εικονική ομώνυμη διαφήμιση στο SuperBowl για το Macintosh).
Bonus: Ξέρατε ότι ο χαρακτήρας Eve από την ταινία Wall-E έχει σχεδιαστεί από τον Jony Ive; Η Pixar, επίσης, χρησιμοποίησε τον κλασικό ήχο έναρξης ενός Mac όταν ο Wall-E «ζωντάνευε» ενώ είχε στην κατοχή του και ένα παλιό iPod.
Source; http://www.macuser.gr/scare-different-mac-icar-10742/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...