Ads 468x60px

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Και η Sharp στην παραγωγή Retina οθονών!


The new iPad Retina Display
Πολύ συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί τελευταία σχετικά με το ποιοι είναι οι προμηθευτές οθονών για το
νέο iPad. Τα αρχικά teardown της συσκευής έδειξαν ότι η Samsung είναι ένας από αυτούς αλλά όχι ο μοναδικός. Φαίνεται ότι η Samsung έχει προμηθεύσει σε πρώτη φάση τις οθόνες για το νέο iPad με τις LG και Sharp να ακολουθούν στην παραγωγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Sharp αντιμετωπίζει προβλήματα στην τροποποίηση των οθονών για να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της Apple και γι’ αυτό δεν κατάφερε να συμμετέχει στον αρχικό γύρο της παραγωγής. Όπως ανέφερε και εκπρόσωπος της Samsung, όμως, ποτέ δεν υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής για οτιδήποτε στον κόσμο και ειδικά για την Apple που φημίζεται για την προνοητικότητά της στην γραμμή παραγωγής.
Όσον αφορά την ίδια την οθόνη μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο κόσμος είναι κατά γενική ομολογία ευχαριστημένος. Υπάρχουν, βέβαια, σποραδικές αναφορές για το κλασικό πλέον κιτρίνισμα αλλά αυτό αποτελεί την μειοψηφία. Η DisplayMate σε άρθρο της επισημαίνει την ανωτερότητα της οθόνης του νέου iPad όσον αφορά την αναπαραγωγή των χρωμάτων σε σχέση με αυτή του iPad 2.
Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στη συγκριτική φωτογραφία παρακάτω μεταξύ του νέου iPad, του iPad 2 και του iPhone 4 το νέο iPad υπερτερεί. Ουσιαστικά, η Apple έχει βελτιώσει εκτός από την καθαρότητα της οθόνης και τον κορεσμό (saturation) κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αποτύπωση των χρωμάτων.
Ένα άλλο σημείο που έχει βελτιωθεί είναι η αντανάκλαση της οθόνης για την οποία η DisplayMate υποστηρίζει ότι αυτή του νέου iPad αντανακλά ελαφρώς λιγότερο από αυτή του iPad 2 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να βελτιωθεί και άλλο.

Source: http://www.iphonehellas.gr/34546/sharp-to-produce-retina-display-for-new-ipad/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...