Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Stephen Elop: "Tα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα τσιπ που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones, δεν έχουν και μεγάλη χρησιμότητα"

O Stephen Elop θεωρεί ότι τα πολυπύρηνα smartphones δεν φέρουν πλεονεκτήματα
Ο διευθύνω σύμβουλος της Φιλανδικής Nokia, κ. Stephen Elop, θεωρεί ότι τα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα τσιπ που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones, δεν έχουν και μεγάλη χρησιμότητα, ενώ είναι υπεύθυνα για την άσκοπη σπατάλη της μπαταρίας. Αυτές του τις σκέψεις ο Elop τις εξέφρασε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή Yangcheng Evening News, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Nokia Lumia 800 smartphone στην Κινεζική.

Για την ενίσχυση των όσων ισχυρίστηκε, ο Elop παρέπεμψε σε πρόσφατες διθυραμβικές κριτικές από διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας κατά την δική του άποψη, ότι τα πολυπύρηνα smartphones δεν πετυχαίνουν πάντα υψηλότερες ταχύτητες έναντι των μονοπύρηνων. Πιο ειδικά, σε έναν από τους πολλούς αυτούς διαγωνισμούς, η Microsoft είχε 640 νίκες έναντι σε μόλις 50 ήττες, αποτέλεσμα ιδιαίτερα κολακευτικό για ένα κινητό με τσιπ μονού πυρήνα.

Η παρούσα δήλωση δεν είναι κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, εάν αναλογιστούμε ότι το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, δεν υποστηρίζει επεξεργαστές με περισσότερους από έναν πυρήνες, επομένως αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που κανένα μοντέλο από την σειρά Lumia της Nokia, δεν διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της Microsoft, στα τέλη του περασμένου έτους, υποστήριξε ότι η εταιρία σκοπεύει να υιοθετήσει την υποστήριξη πολλών πυρήνων, μια κίνηση όμως που θα γίνει μελλοντικά, με τον τρόπο που πρέπει και στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Ίσως η αλλαγή να γίνει εντός του 2012, αφού όπως φημολογείται, η ομάδα μηχανικών των Windows Phone, δοκιμάζει το MSM8960 της Qualcomm, έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz, για να δει πως λειτουργεί σε συνδυασμό με την έκδοση Windows 8.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κ. Stephen Elop, αμέσως μετά την κυκλοφορία των νέων τηλεφώνων της Nokia, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα εξοπλιστούν με διπύρηνους επεξεργαστές. Θα αναθεωρήσει τις απόψεις του?
 
Source: http://www.inews.gr/109/O-Stephen-Elop-theorei-oti-ta-polypyrina-smartphones-den-feroun-pleonektimata.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...