Ads 468x60px

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ‘This American Life’ αποσύρει την εκπομπή για Apple


baisey
Τον περασμένο Ιανουάριο η δημοφιλής ραδιοφωνική εκπομπή “This American Life” μετέδωσε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn στην Kίνα.
Η εκπομπή χρησιμοποίησε στοιχεία από τον θεατρικό μονόλογο του Mike Daisey με τίτλο “The Agony and Ecstasy of Steve Jobs”, στον οποίο ο Daisey παρουσιάζει τις εμπειρίες του από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα όπου γνώρισε εργαζόμενους στη Foxconn.
Η “This American Life” ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση εκείνης της εκπομπής καθώς βρέθηκαν πολλά ψευδή και παραποιημένα στοιχεία σε έρευνα που επακολούθησε για την εξακρίβωση της εγκυρότητας των λεγομένων του Daisy.
«Ο Κινέζος ανταποκριτής της εκπομπής Marketplace βρήκε τον μεταφραστή που είχε προσληφθεί από τον Daisy κατά την επίσκεψή του στο Shenzhen της Κίνας. Ο μεταφραστής διέψευσε τα περισσότερα από αυτά που ο Daisy περίγραφε στην εκπομπή και στον μονόλογό του [...]»
Ο Daisey είπε ψέματα σε μένα και στον παραγωγό της εκπομπής Brian Reed κατά τη διάρκεια της επιβεβαίωσης των στοιχείων που κάναμε για το ρεπορτάζ πριν αυτό προβληθεί. Αυτό, βέβαια, δεν δικαιολογεί το ότι εξαρχής δεν έπρεπε να μεταδώσουμε στον αέρα την ιστορία. Είναι δικό μας το λάθος
Μερικοί από τους ισχυρισμούς του Daisey που αποδείχθηκαν ψευδείς αφορούν έναν άνδρα, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε χάσει το χέρι του κατά τη διαδικασία παραγωγής του iPad και στον οποίο παρουσιαζόταν για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο iPad.
O ίδιος ο Daisey παραδέχθηκε ότι μερικές από τις πληροφορίες που μετέδωσε δεν ήταν αληθείς, υποστηρίζοντας ότι ο μονόλογός του είχε δημιουργηθεί για το θέατρο και δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως δημοσιογραφική πηγή.
To τελευταίο διάστημα η Apple έχει δεχθεί σκληρή κριτική σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα με πιο έντονη αυτή του ρεπορτάζ από τους New York Times, για το οποίο, βέβαια, ο Tim Cook φάνηκε αρκετά εκνευρισμένος.

Source: http://www.macuser.gr/this-american-life-fabricated-claims-on-foxconn-factor-10626/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...