Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο Tim Cook της Apple Συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook είναι στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, και συναντιέται με τους επικεφαλής της χώρας συζητώντας θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και ενίσχυσης των δεσμών της εταιρείας με την χώρα καθώς και την καλύτερη τους συνεργασία, σύμφωνα με άρθρο του Wall Street Journal.

O Cook συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Li Keqiang την Τρίτη στο Zhongnanhai, μία τοποθεσία που χρησιμοποιείται για συναντήσεις με ξένες προσωπικότητες. Ο Li αναμένεται να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία των Wen Jiabao του χρόνου, μία αλλαγή που συμβαίνει μία φορά κάθε 10 χρόνια.

Η συνάντηση των δύο ανδρών είναι μία θετική ένδειξη για καλύτερες σχέσης της Apple με την Κίνα, μία σχέση που έχει περιπλακεί το τελευταίο διάστημα. Η Apple έχει υποστεί διάφορους ελέγχους και κριτικές για τις συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια όπου συναρμολογούνται τα προϊόντα της (Foxconn), ενώ πριν από ένα μήνα είχε κατασχεθεί η παραγωγή των iPad μετά από καταγγελία της Proview Technology ότι το όνομα iPad είναι σήμα κατατεθέν που τους ανήκει. Επιπλέον, η χώρα μαστίζεται από αντίγραφα προϊόντων της Apple.

"Η Κίνα θα δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον και θα ενισχύσει την προστασία της πνευματική ιδιοκτησίας για θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ τοπικών και διεθνών εταιριών, με βάση τον Κινεζικό νόμο," είπε ο Li, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/29/tim-cook-apple.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...