Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

To Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απειλεί με αγωγή την Apple


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απειλεί με αγωγή την Apple και πέντε από τις μεγαλύτερες εκδότριες εταιρείες της Αμερικής με την κατηγορία ότι “συνομώτησαν” για να ανεβάσουν τις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων.
Πράγματι, πριν από μερικά χρόνια οι εκδότες πουλούσαν τα ebooks στους ηλεκτρονικούς μεταπωλητές στο μισό περίπου της τιμής των έντυπων βιβλίων και οι τελευταίοι τα διέθεταν στην τιμή που επιθυμούσαν ακόμα και χαμηλότερα από όσο τα αγόραζαν.
Στις αρχές του 2010 με την κυκλοφορία του πρώτου iPad η Apple θέλησε να αλλάξει τον τρόπο χρέωσης. Με το νέο μοντέλο, οι εκδότες όριζαν την τιμή του βιβλίου και η Apple λάμβανε το 30% των κερδών από τις πωλήσεις (το υπόλοιπο 70% το έπαιρνε ο εκάστοτε εκδότης). Επιπλέον, οι εκδότες απαγόρευαν στους ανταγωνιστές της Apple να πουλούν τα ίδια βιβλία σε χαμηλότερες τιμές.
Οι εκδότριες εταιρίες που αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη μήνυση είναι οι  CBS Corp.’s Simon & Schuster Inc., SCA’s Hachette Book Group, Pearson PLC’s Penguin Group, Macmillan και HarperCollins Publishers Inc. Σε περίπτωση που η υπόθεση προχωρήσει, το αποτέλεσμα θα είναι άμεση μείωση στις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Source: http://www.macuser.gr/us-threatens-to-sue-apple-and-publichers-over-ebooks-price-raising-9996/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...