Ads 468x60px

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τα 20 apps που οφείλεις να έχεις στο κινητό σου (μέρος 2ο)


Συνεχίζοντας από εκεί που το αφήσαμε, αυτή είναι η δεύτερη δεκάδα των “must-have” apps για smartphone ή iPad:
Football Manager 2010 (iPhone)
Αρχικά ονομαζόταν Championship Manager και ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι στο PC. H έκδοσή του για το iPhone μάς έδωσε την χαρά να έχουμε τον έλεγχο της αγαπημένης μας ομάδας όπου και αν βρισκόμαστε. Σκοπός φυσικά να την οδηγήσουμε στην κορυφή, κάτι που επιτυγχάνεται με πολλές ώρες αφοσιώσης και ακόμα περισσότερη φαιά ουσία.
Layar (iPhone)
Το Augmented reality είναι ένα πολύ cool concept όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να έχει μια mainstream αποδοχή – ίσως λόγω του πολύ sci-fi ονόματος του. Το layar είναι το καλύτερο όλων των apps augmented reality. Τι κάνει; Μάς δείχνει τι υπάρχει γύρω μας (μαγαζιά, συγκοινωνίες, υπηρεσίες), σκανάροντας με την κάμερα του τηλεφώνου την περιοχή που βρισκόμαστε και εμφανίζοντας τις πληροφορίες στην οθόνη, σαν να ήταν η όραση του Robocop!
Dropbox (iPhone, iPad)Μπορεί στις μέρες μας το Google Docs να δίνει δωρεάν 2GB για να αποθηκεύσεις ότι θες, διαθέτει όμως ένα iPhone/iPad app ώστε να έχεις μονίμως μαζί σου ο,τιδήποτε μπορεί να έχεις βάλει σε αυτό; Όχι. Κάνει sync με το desktop(s) σου χωρίς να χρειάζεται έναν ενεργό browser. Όχι. Ήταν το πρώτο που τα έκανε όλα αυτά; Όχι.
Gorillacam (iPhone)
Αν σού αρέσει να τραβάς φωτογραφίες και δεν το έχεις, το χρειάζεσαι. Διότι μπορεί η κάμερα του iPhone 4 και του 4S να έχει πολλά καλούδια, αλλά με αυτό το app δεν υπάρχει κάποιο έξτρα feature που να θες και να μην το έχεις.
Shazam (iPhone, iPad)
Με το Shazam οι μέρες που σπάγαμε το κεφάλι μας να θυμηθούμε ποιο τραγούδι είναι αυτό που ακούμε, ή που σαν τρελοί αρχίζαμε να ρωτάμε δεξιά, αριστερά “μήπως ξέρεις ποιο κομμάτι είναι αυτό;” πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ακούς κάτι που σου αρέσει, ανοίγεις το App, κρατάς το iPhone σου προς την μεριά των ηχείων και – boom – ο τίτλος, ο καλλιτέχνης, το cover αλλά και το link στο iTunes για να το αποκτήσεις αμέσως, εμφανίζονται στην οθόνη σου.
The Guardian (iPhone)
Οι Times συνεχίζουν να θέλουν συνδρομή, όμως η βρετανική Guardian εφαρόζει άλλη τακτική:  Σου λέει “πλήρωσε μια φορά το App και χρησιμοποίησε το για πάντα”. Βάζουμε στοίχημα πως στο μέλλον αυτό το μοντέλο θα επικρατήσει έναντι του συνδρομητικού;
Athens Book (iPhone)
Σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρχαν άλλα που έκαναν αυτή τη δουλειά, όμως εμάς μας νοιάζει περισσότερο αυτό που μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορέ0, γιατί είναι για την πόλη μας. Όπως για παράδειγμα όταν χρειάζεσαι φαρμακείο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα πίστευες πριν το Athens Book πως θα έβλεπες πόσο κοντά σου έχει ό,τι μπορείς να χρειαστείς, με χάρτες με την καλύτερη διαδρομή έως εκεί αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνίας, απλώς κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου;
Fring (iPhone)
Η εφαρμογή που θα έφερνε το VoIP στα smartphones υποτίθεται πως θα ήταν το Skype, όμως ο “πάππους” των αντιρρητικών τηλεφωνημάτων δεν έκανε καλά τη δουλειά. Το Fring ήταν το πρώτο που μπόρεσε να υποστηρίξει τα τηλεφωνήματα ακόμα και χωρίς WiFi, μόνο με το 3G δίκτυο, και αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Wikipedia (iPhone, iPad)
Υπάρχουν εκατοντάδες reference apps, όμως η Wikipedia είναι το de facto reference tool παγκοσμίως. Αυτό που καταφέρνει το app παραμένει εντυπωσιακό: η πλοήγηση σε όλη αυτή την πληροφορία είναι εύχρηστη ακόμα και σε μια οθόνη 3.5 ιντσών.
Instagram (iPhone)
Μπορεί να μην ήταν το πρώτο που μας έκανε να αναπολήσουμε τις παλιές φωτογραφίες μέσα από τα φίλτρα που διαθέτει (εδώ βασιλιάς είναι το Hipstamatic), όμως είναι το μόνο που ένωσε την φωτογραφική διάθεση όλων μας μαζί με το social networking. Καλύτερο και πολύ πιο ασφαλές στα πάντα από το Facebook αποτελούσε τον μεγαλύτερο του αντίπαλο του έως και μια βδομάδα πριν, που ο κολοσσός των social media το αγόρασε για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Source: http://www.appleworldhellas.com/home/τα-20-apps-που-οφείλεις-να-έχεις-στο-κινητό-σ-2/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...