Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τα προβλήματα ενός 4-ιντσών iPhone


Posted Image


Πολλοί άρχισαν να κάνουν εικασίες για το ενδεχόμενο μιας 4-ιντσών οθόνης στο νέο iPhone. Οι φήμες λένε εδώ και μήνες ότι μια μεγαλύτερη οθόνη έρχεται, αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί πώς θα λειτουργήσει στην πραγματικότητα. Κάποιο πρότειναν ότι η Apple θα χρειαστεί να αλλάξει απλά την αναλογία από 3:02 σε ένα ελαστικό 16:9. Λαμπρή και εύκολη ιδέα, σωστά;

Όχι τόσο γρήγορα και μην βιαστείτε να χαρείτε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια επίμηκες οθόνη του iPhone δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Dan Provost, συνιδρυτής του Studio Tactics, παρουσιάζει μια συνοπτική ανάλυση των προβλημάτων ενός 4-ιντσών iPhone στο blog του. Επισημαίνει το προφανές πρόβλημα που κατέχουν όλα τα 4-ιντσών smartphone στο κράτημα τους με το ένα χέρι. Είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί ο αντίχειρας του χρήστη σε όλες τις τέσσερις γωνιές μιας 4-ιντσών οθόνης, ενώ στηρίζεται παράλληλα στην παλάμη του.Το iPhone είναι τέλειο στο ένα χέρι, και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που η Apple δεν είναι πιθανό να χάσει για μια μεγαλύτερη οθόνη.

Από την πλευρά των προγραμματιστών τώρα επικρατεί η άποψη ότι «θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον κάποια ελάχιστη παρέμβαση στις εφαρμογές για την σωστή λειτουργία τους σε οθόνη 16:9." Θυμηθείτε όταν το iPhone 4 βγήκε με την οθόνη Retina, χρειάστηκαν μήνες για όλες τις αγαπημένες μας εφαρμογές για να ενημερωθούν.

Αν το επόμενο iPhone είχε ψηλότερη οθόνη, δεν θα είναι σε θέση να τρέξει εφαρμογές στο 2X στο iPad. Το επιχείρημα ήταν ότι η Apple θα προσθέσει περισσότερα pixel κάθετα για να γεμίσει πλέον την οθόνη του iPhone, και ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα οδηγήσει σε σωστή αναβάθμιση την 9.7-ιντσών οθόνη του iPad. Επίσης δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά σε λειτουργία τοπίου, landscape mode.

Όταν βασικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι το ανθρώπινο χέρι δεν έγινε για να κρατήσει ένα 4-ιντσών τηλέφωνο, φαίνεται πολύ δύσκολο η Apple να κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή. Ο μόνος πιθανός λόγος θα ήταν κάτι σαν το αυξημένο μέγεθος του υλικού για να φιλοξενήσει LTE τεχνολογία δικτύωσης.

Το υπόλοιπο της βιομηχανίας θα συνεχίζει να παίζει με διαφορετικά μεγέθη οθόνης, δημιουργώντας έτσι μια πολύ αποσπασματική εμπειρία για προγραμματιστές και χρήστες. Η Apple έχει κολλήσει με το ίδιο μέγεθος οθόνης από το 2007.

Ξέρετε τι λένε, "Αν δεν έσπασε, μην το φτιάχνεις."


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...