Ads 468x60px

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Γιατί η Apple δεν θα σε μετατρέψει σε Cyborg


Posted Image


Στο μυθιστόρημα του 1984 Neuromancer, συγγραφέας William Gibson περιέγραψε ένα μέλλον στο οποίο διάφορα "εμφυτεύματα" θα μπορούσαν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε internet-συνδεδεμένα cyborgs.

Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι το Google εργάζεται πάνω σε αυτό.

Το "project glass" της εταιρείας ελληνιστί γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας είναι εδώ. Το video που δημοσίευσε η Google στο κανάλι της στο Υουtube, δείχνει κάποιον που φοράει τα γυαλιά, καθώς κάνει την βόλτα του σε διάφορες τοποθεσίες στο Manhattan και λαμβάνει άμεσες ενημερώσεις που έρχονται στους φακούς των γυαλιών του μέσω… streaming; Ίσως. Ή ίσως απλά, τα γυαλιά αυτά είναι συνδεμένααπό μόνα τους.

Είναι η εικόνα του ανθρώπου που φοράει αυτό το ζευγάρι γυαλιά, ο οποίος, τρώγοντας ένα σάντουιτς, λαμβάνει ένα μήνυμα από κάποιο φίλο του, περπατάει και βλέπει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του, κάνει check in σε μία τοποθεσία, ή δίνει φωνητικές εντολές για μία σημείωση στο ημερολόγιό του.

Το πρώτο βήμα είναι τα γυαλιά. Το δεύτερο είναι οι φακοί επαφής. Και η τρίτη είναι η δυνατότητα σύνδεσης στο Internet με κάποιο εμφυτεύματα μάτι.

Η ερώτηση που εύλογα γεννιέται ειναι αν η Αpple θα ακολουθήσει αυτη την μόδα. Αν και πολλοί πιστεύουν πως η Apple μπορεί να δει πρώτα πως θα αντιδράσει η αγορά και μετά να κινηθεί ανάλογα η τελική απάντηση είναι και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι μάλλον αρνητική!!
Η Apple το καταλαβαίνει την καλλιτεχνική φύση των πραγμάτων και την αξία της επαφής και όχι της ενσωμάτωσης, και αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Η Apple στηρίζει τα πάντα στην ανθρώπινη φύση και την τεχνολογία για τους δικούς της λόγους.

Η Google, όχι τόσο πολύ.

Η Google στηρίζεται σε μια εμμονή μηχανικής και τη δυναμικής αλγορίθμων στον ίδιο βαθμό όπως η Apple είναι με το σχεδιασμό.

Ο Steve Jobs της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία αποτελείται από καλλιτέχνες, και δεν ήταν μια υπερβολή. Η αλήθεια είναι ότι οι θέσεις εργασίας ο ίδιος και πολλοί από τους ηγέτες της Apple ήταν πολύ πιο επηρεασμένοι από τις ιδέες της τέχνης και του σχεδιασμού από το μέσο όρο των στελεχών άλλων εταιρειών της Silicon Valley .

Στην αντίπερα όχθη η Google, η οποία δεν επηρεάζεται πολύ από καλλιτέχνες και σχεδιαστές ανησυχίες στον ίδιο βαθμό. Σε αυτό που είναι πραγματικά καλή Google είναι στο να βελτιώνει τον κόσμο μέσω της ψηφιοποίησης του.

Σε έναν ιδανικό κόσμο της Google, οι χρήστες θα είχαν τους εγκεφάλους τους άμεσα συνδεδεμένους σε διακομιστές της ενώ η Apple θα προτιμούσε χρήστες ερωτευμένους με τα αντικείμενα και την "μαγεία" τους.

Όταν επαυξημένης πραγματικότητας συσκευές και αργότερα εμφυτεύματα θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές, η Apple θα "απαντήσει" με την παροχή εναλλακτικών λύσεων.

Η Apple θα πάει λοιπόν σίγουρα προς την άλλη κατεύθυνση.
Ενώ συσκευές σαν αυτές της Google θέλουν να πάρουν τους καταναλωτές προς την κατεύθυνση της τεχνολογίας που δεν μπορείτε να αγγίξετε, η Apple θα κάνει συσκευές που σας αρέσει να αγγίζετε.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...