Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το νέο Apple TV είναι διπύρηνο τελικά....περίπου


Όταν η Apple παρουσίασε το Apple TV 3 τον Μάρτιο, είπαν ότι θα έχει υψηλές προδιαγραφές ώστε να συμβαδίζει με την υπόλοιπη βιομηχανία χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του Α5 επεξεργαστή με μονό πυρήνα.

Πως γίνεται όμως ένας A5 επεξεργαστής να έχει έναν πυρήνα? Η απάντηση από τεχνική άποψη είναι ότι ο Α5 μέσα στο Apple TV είναι διπύρηνος αλλά ο ένας πυρήνας έχει "πεθάνει".

Το Chipworks εξηγεί:

"Either Apple is only utilizing one core or they are binning parts. Parts binning is a common process in semiconductors where devices are segregated (binned) based on meeting a subset of the overall requirements, in this case they could disable the “bad” core, this increases the usable die per wafer, lowering the cost."

Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι η Apple επαναχρησιμοποιεί έναν A5 επεξεργαστή που θα πήγαινε για το iPad 2 ή το iPhone 4S αλλά βρέθηκε ότι έχει πρόβλημα στον ένα πυρήνα του και τον απενεργοποίησαν. Με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν Α5 επεξεργαστές που διαφορετικά θα πήγαιναν για πέταμα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νέο Apple TV χρησιμοποιεί "σκουπίδια" ενός έτους και μπορεί να είναι "λιτό", αλλά κρύβει αρκετή δύναμη.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...