Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αγωγή κατά της Apple και εκδοτών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ


ebook
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε αγωγή κατά της Apple και άλλων εκδοτών βιβλίων συμπεριλαμβανομένων των HarperCollins, Macmillan and Penguin και Hachette εξαιτίας του θέματος για τις τιμές των ebooks.
Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις για την επίτευξη συμβιβασμού αλλά οι εκδότες δεν ήταν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις του Υπουργείου.
Οι διαπραγματεύσεις είχαν επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός μοντέλου όπου οι εκδότες θέτουν την τιμή ενός ebook και ο πωλητής λαμβάνει ένα ποσοστό από τα κέρδη. Η Apple είχε προωθήσει έντονα αυτό το μοντέλο σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της Amazon που πολλές φορές πρόσφερε βιβλία με ζημία απλά για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.
Το Υπουργείο θεωρεί ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε παραβίαση της ανταγωνιστικότητας αφού οι εκδότες δεν μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία τους φθηνότερα από ότι στο iBookstore. Από τη μεριά τους, η Apple και οι εκδότες υποστηρίζουν ότι η πολιτική αυτή έχει αυξήσει ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα αφού περιορίστηκε η δύναμη της Amazon στην αγορά του βιβλίου.
Οι δύο πλευρές απ’ ότι φαίνεται θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια

Source: http://www.macuser.gr/apple-publishers-ebook-lawsuit-11096/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...