Ads 468x60px

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Θα κηρύξει η Apple πόλεμο στην βιομηχανία της τηλεόρασης?


Posted Image


Φήμες για πολλούς, πολλούς μήνες εικάζουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια αυτόνομη τηλεόραση (που ονομάστηκε «iTV») που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Ο Steve Jobs πρόσθεσε μάλιστα περισσότερο λάδι στη φωτιά, όταν είπε στον Walter Isaacson ότι το νέο project που τον απασχολούσε δεν ήταν άλλο από ένα ολοκληρωμένο set τηλεόρασης.

Δεν θα αναφερθούμε σήμερα όμως σε άλλες φήμες αλλά σε κάποια δεδομένα και το κατά πόσο ένα τέτοιο προϊόν θα ήταν επαναστατικό.

Gene Munster, λάτρης της Apple ο οποίος πρόσφατα έγινε αφιέρωμα από το Bloomberg BusinessWeek, έχει παρακολουθήσει στενά την Apple για σχεδόν μια δεκαετία. Είναι από τους αναλύτες που η Αpple ακούει όλα αυτά τα χρόνια και που οι αναλύσεις του μπορούν να δείξουν πριν το λανσάρισμα στην αγορά αν ένα προϊόν θα πάει καλά η όχι.

Ο Munster για χρόνια ήταν υπέρμαχος μιας τέτοιας συσκευής και πιστεύει στην δημιουργία της!

"Κάποιος κοντά στην Apple είπε ότι έπρεπε να κάνει περισσότερη δουλειά στην τηλεόραση και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα»

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος και έρχεται από το Fortune το οποίο παραθέτει τους εξής λόγους για τους οποίους μια τέτοια κίνηση θα ήταν λάθος:

1. Η αγορά είναι γεμάτη με παραγωγούς χαμηλού κόστους.
2. Τα περιθώρια μεταξύ κέρδους και μη είναι πολύ μεγάλα
3. Χρειάζονται μεγάλους χώρους λιανικής πώλησης και άφθονο χώρο αποθήκευσης.
4. Δεν υπάρχει ενιαία παγκόσμια αγορά. (Είναι NTSC στις ΗΠΑ, PAL στην Ευρώπη.)
5. Οι άνθρωποι τείνουν να διατηρήσουν τις τηλεοράσεις για δεκαετίες. (Η Apple προτιμά να πωλούν τα προϊόντα που παίρνουν συχνά και να αντικαθίσταται κατόπιν. Κάθε δύο χρόνια για τα iPhones, κάθε τρία έτη περίπου για Mac)

και αν νομίζατε ότι τα παραπάνω είναι πειστικά για το γεγονός ότι η Αpple δεν θα βγάλει ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά πάμε τώρα και στον αντίλογο!

1. Αν υπάρχει κάποια εταιρεία που μπορεί να βρει έναν τρόπο να κάνει ένα προϊόν κερδοφόρο, είναι η Apple.
2. Δεν υπάρχει μια ενιαία παγκόσμια αγορά, αλλά αυτό δεν σταμάτησε ποτέ το iPhone να είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 70 χώρες.
3. Η συσκευασίες της Αpple είναι λιτές χωρίς περιττά στοιχεία άρα δεν θα πιάνουν και πολύ αποθηκευτικό χώρο.
4. Η Apple θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα τέτοιο ρίσκο αυτή τη στιγμή.
5. Ο Steve Jobs άσκησε πιέσεις στην μουσική βιομηχανία για να συνεργαστεί με το iTunes, όταν η μουσική πειρατεία ήταν μια διαφαινόμενη απειλή, και τώρα Χόλιγουντ ανησυχεί για την πειρατεία.

Το σίγουρο είναι ότι η Apple κάτι ετοιμάζει, το οικοσύστημα της θα ανανεωθεί σύντομα και το Apple TV 3rd generation αν και πάρα πολύ ικανό μακροπρόθεσμα δεν νομίζουμε ότι θα καλύψει την Apple.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...