Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η εφαρμογή που σου βρίσκει κορίτσια… και πόσο επικίνδυνη είναι



Την περασμένη εβδομάδα έγινε πολύς λόγος για μία εφαρμογή, την Girls Around Me που ήταν διαθέσιμη στο AppStore. Η εφαρμογή, που χρησιμοποιούσε υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας σε συνδυασμό με στοιχεία από το Facebook και το Foursquare για να αποκαλύψει πού βρίσκονται κορίτσια εκεί κοντά, ώστε ο χρήστης να… δοκιμάσει την τύχη του.

Αν βρισκόμασταν σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, αυτό θα ήταν μία εξαιρετική ιδέα. Τι καλύτερο από το να πηγαίνεις μπαρότσαρκα με τους φίλους σου και να βλέπεις σε ποιο μπαρ βρίσκονται κορίτσια που ενδεχομένως να σε ενδιαφέρουν και να πηγαίνεις εκεί για το καθιερωμένο νυχτερινό φλερτ. Όλα καλά μέχρι εκεί. Πόσο επικίνδυνο όμως είναι για μία γυναίκα να κυκλοφορεί σε ένα μπαράκι ή ένα θέατρο με τις φίλες της, να κάνει με περισσή αφέλεια check-in εκεί που βρίσκεται και να το βλέπει ένας διεστραμμένος βιαστής μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή; Πολύ επικίνδυνο.

Μάλιστα για το αρρωστημένο μυαλό αυτού του είδους των ανθρώπων, που παραφυλάνε σε σκοτεινά ή και όχι τόσο σκοτεινά δρομάκια μέχρι να εντοπίσουν το επόμενο θύμα τους και να τους επιτεθούν, η εφαρμογή Girls Around Me είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Με αυτό το σκεπτικό και το Foursquare διέκοψε την πρόσβαση της εφαρμογής από τις υπηρεσίες του, αλλά και το AppStore δεν την κάνει διαθέσιμη από εχθές στους χρήστες iOS συσκευών.
Μα, θα πείτε, γιατί θα πρέπει το καμάκι να είναι τόσο δύσκολο, ειδικά σε αυτές τις εποχές που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο; Γιατί πολύ απλά φίλοι μου, υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Με την ίδια λογική που όχι και τόσο φίλοι μας εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι κάνουμε check-ins σε διάφορα μέρη και πηγαίνουν και μας ληστεύουν το σπίτι, ακριβώς με την ίδια λογική, η εφαρμογή Girls Around Me, κάνει τα κορίτσια ορατά σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα αν είναι «φίλος τους» ή όχι, άρα τα κάνει εύκολα θύματα.

Source: http://www.digitallife.gr/h-efarmogh-pou-sou-vriskei-koritsia-kai-poso-epikindynh-einai-96780/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...