Ads 468x60px

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μεταφορά αρχείων ePub και mobi στο iBooks




Σίγουρα όλοι μας κάπου έχουμε κρατήσει κάποια eBooks και τώρα με το iPad 3ης γενιάς ίσως να θέλουμε να τα περάσουμε από το Mac ή το PC μας στο iPad για να μπορούμε να τα διαβάσουμε όπου και αν είμαστε.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να περάσουμε κάτι στο iPhone ή στο iPad είναι να στείλουμε mail και σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερα τα αρχεία από αυτό που μας επιτρέπει το mail, να χρησιμοποιήσουμε το Dropbox. Ότι μεταφέρουμε θα πρέπει να είναι pdf, ePub ή mobi.

Για να δούμε τα αρχεία pdf και ePub θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το iBooks που θα βρούμε δωρεάν στο App Store αλλά και το Kindle app για όλα τα .mobi αρχεία. Αφού έχουμε περάσει τις εφαρμογές το υπόλοιπο κομμάτι είναι καθαρά πως θα στείλουμε στη συσκευή μας τα eBooks. Ανοίξτε το Mail και σε ένα νέο μήνυμα προς τον εαυτό σας (το mail που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας) ρίξτε τα αρχεία ePub και mobi που θέλετε να μεταφέρετε.

Στο iPad/iPhone τώρα πηγαίνετε στο Mail και πατήστε πάνω σε ένα από τα αρχεία που μεταφέρθηκαν, θα πρέπει να δούμε έναν κατάλογο με τις εφαρμογές που υπάρχουν στη συσκευή μας. Αν τα αρχεία μας είναι pdf, ePub θα πρέπει να επιλέξουμε το iBooks ενώ για τα mobi αρχεία θα χρειαστούμε το Kindle app που κατεβάσαμε προηγουμένως.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα format eBooks θα πρέπει να κάνετε convert όλα τα αρχεία που θέλετε να περάσετε με την εφαρμογή Calibre.

Source: http://greekiphone.gr/20120401/transfer-epub-and-mobi-on-ibooks/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...