Ads 468x60px

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ίσως αυτοί είναι οι χάρτες που θα δούμε με το iOS 6




Όπως βλέπουμε καθημερινά, η Apple είναι συνεχώς σε διαμάχη με την Google, όμως συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους χάρτες της πλοήγηση.

Στο παρελθόν η Apple έκανε διάφορες κινήσεις για να φέρει στο iOS τους δικούς της χάρτες, μερικές από αυτές ήταν η εξαγορά της εταιρίας C3, της Placebase9 και τελευταία η χρήση των OpenStreetMaps στο iPhoto για iOS.

Κάτι όμως θα πρέπει να ετοιμάζει το οποίο δεν έχει διαρρεύσει ακόμα, αν και δεν δεν μένουν πολλές μέρες μέχρι την κυκλοφορία του iOS 6 Developer Preview. Βασικά η εφαρμογή της Apple για χάρτες θα πρέπει να έχει το κάτι διαφορετικό και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους χάρτες Stamen.

Οι χάρτες Stamen μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντελώς δωρεάν αν οι πληροφορίες που εμφανίζονται έρχονται από τους OpenStreetMap μέσω της άδειας Creative Commons Attribution. Υπάρχουν τρία διαφορετικά σχέδια απεικόνισης των χαρτών τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Apple αν επιλέξει την υπηρεσία χαρτών OpenStreetMap.
Toner – πρόκειται για ένα θέμα μαύρου άσπρου που είναι διαθέσιμο για όλους τους χάρτες του κόσμου.

Terrain – θέμα μόνο για τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής που δείχνει ανωμαλίες, σαμαράκια και λακκούβες του υποκείμενου τοπίου.

Watercolor – το θέμα που φαίνεται στην αρχή του post το οποίο μπορείτε να δείτε και live στο site της Stamen. Κάπως άχρηστο αλλά με πολύ ζωντανά χρώματα, χωρίς όμως τα ονόματα των δρόμων, απλά χάρτες σαν να είναι ζωγραφισμένοι στο χέρι.

Source: http://greekiphone.gr/20120406/maybe-the-ios-6-maps/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...