Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η παραγωγή του νέου iPad επιβαρύνθηκε από τις προμήθειες της Retina Display



Ακόμα υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για το νέο iPad, όμως η παραγωγή της συσκευής έχει περιοριστεί εξαιτίας της προμήθειας των Retina displays και του “Sound Labor Practices” στη Foxconn, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση ωρών των υπαλλήλων.Ο αναλυτής Shaw Wu με την Sterne Agee στοχεύουν να εξαφανίσουν την ανησυχία που δείχνει ότι η ζήτηση για το νέο iPad μικραίνει. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος, καθώς ελέγχει στην αλυσίδα προμηθευτών της Apple και βλέπει ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το τελευταίο tablet.

Ο Wu αναφέρει επίσης ότι είναι η προμήθεια της Retina display που έχει περιορίσει την κυκλοφορία του τελευταίου iPad και πιστεύει πως το πρόβλημα θα λυθεί όταν αρχίσουν να προσθέτονται γραμμές παραγωγής και άλλοι προμηθευτές. Μέχρι στιγμής η Samsung είναι ο μόνος προμηθευτής για τις οθόνες ενώ η LG και η Sharp έχουν αγωνιστεί για την κατασκευή των οθονών αλλά άρχισαν τώρα τελευταία να στέλνουν κάποια μικρά πακέτα.

Άλλος ένας παράγοντας είναι ότι η Foxconn δουλεύει τώρα σύμφωνα με τις πλέον ενδεδειγμένες πρακτικές εργασίας. Τον προηγούμενο μήνα ο συνεργάτης κατασκευαστής της Apple συμφώνησε να διορθώσει έναν αριθμό προβλημάτων και παραβιάσεων και μέσα σε αυτά ήταν και οι επιπλέον υπερωρίες των υπαλλήλων.

Επειδή η παραγωγή του νέου iPad έχει επιβραδυνθεί από παράγοντες εκτός της ζήτησης, ο Wu αύξησε τις εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις του τρέχον τριμήνου. Τώρα βλέπει την Apple να έχει πουλήσει 12.3 εκατομμύρια iPad στο ήδη ολοκληρωμένο τρίμηνο αντίθετα με την προηγούμενη πρόβλεψη του που ήταν 11.5 εκατομμύρια.

Source: http://greekiphone.gr/20120411/production-of-new-the-ipad-slowed-by-retina-display-supply/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...