Ads 468x60px

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

iPhone με 1GB RAM και iPod touch 5.1 στα σχέδια της Apple


Με μια αναβάθμιση των iOS συσκευών κάθε χρόνο είναι λογικό η Apple να δουλεύει πάνω στο καινούργιο iPhone και iPod touch. Και ενώ λίγο εως πολύ φανταζόμαστε τι καινούργιο μπορεί να έχουν, έρχεται το 9to5mac με μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από την Apple που αφορούν τις δυο συσκευές.


Ξεκινάμε με το καινούργιο iPhone. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Apple έχει ήδη βγάλει ένα πρωτότυπο iPhone 5 και το "κυκλοφόρησε" εσωτερικά της εταιρίας. Το πρωτότυπο αυτό έχει το ίδιο design με του iPhone 4/4S αλλά το τελικό προϊόν ΔΕΝ θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με τα δυο προηγούμενα. Την κίνηση αυτή την έκανε ώστε να μην διερευση ο καινούργιος σχεδιασμός του iPhone. Ο σκοπός των πρωτοτύπων αυτών είναι να τεστάρουν διάφορες παραλλαγές του A5X επεξεργαστή μιας και αυτός ο επεξεργαστής σχεδιάστηκε για το καινούργιο iPad και την Retina οθόνη του, οπότε δεν έχει κάποια ουσιαστική χρήση στο καινούργιο iPhone.

Τέλος το 9to5mac αναφέρει ότι το καινούργιο iPhone θα έχει (επιτέλους) 1GB RAM και το όνομα του είναι "N96" αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποια κωδική ονομασία ή αν πρόκειται να ονομάσουν έτσι τις επόμενης γενιάς iPhone.


Πάμε τώρα στο iPod touch...

Το iPod touch ήταν η μόνη iOS συσκευή που δεν είχε καμία αναβάθμιση πέρυσι, ούτε εσωτερική ούτε εξωτερική. Παρόλα αυτά η Apple δείχνει ακόμα ενδιαφέρον για το μέλλον του. Σύμφωνα με ένα αρχείο που υπάρχει σε μια εσωτερική iOS 5.1 έκδοση του λειτουργικού, το καινούργιο iPod touch έχει την κωδική ονομασία "iPod5,1". 
Δεν ξέρουμε ακόμα ποιες θα είναι οι βελτιώσεις του (ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά) αλλά η αναβάθμιση της κωδικής ονομασίας από 4.1 (που υπάρχει αυτή την στιγμή) σε 5.1 υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Ίσως τελικά η Apple να αποφασίσει να βάλει έναν A5 ή A5X επεξεργαστή στο καινούργιο iPod touch. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι το iPod touch είναι από τις ποιο δημοφιλείς gaming συσκευές της Apple και με την προσθήκη ενός διπύρηνου επεξεργαστή θα προσφέρει απίστευτα γραφικά.


Είναι δύσκολο ακόμα να πούμε πότε θα ανακοινωθεί το καινούργιο iPod Touch, αλλά επειδή η Apple συνηθίζει να ανακοινώνει τις "μικρές" συσκευές της το φθινόπωρο δεν θα ήταν απίθανο να ανακοινωθεί μαζί με το καινούργιο iPhone, λίγο πριν την χειμερινή σεζόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...