Ads 468x60px

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το επόμενο iPhone θα είναι πιο λεπτό με μπαταρία eco-friendly και με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης




Υπάρχει μια καινούρια τεχνολογία για μπαταρίες την οποία μπορεί να δούμε στο iPhone επόμενης γενιάς της Apple.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται ORB (Organic Radical Battery) και αναπτύχθηκε από τη NEC η οποία χρησιμοποίησε πολύ λεπτά φιλμ για να δημιουργήσει μπαταρίες με πάχος 0.3mm ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει αισθητά και το βάρος της.

Εκτός από ότι θα είναι πιο λεπτές και ελαφριές οι νέες μπαταρίες θα μπορούν να φορτίζουν πολύ πιο γρήγορα από αυτές που ήδη υπάρχουν στο εμπόριο και επίσης θα είναι φιλικές με το περιβάλλον αφού δεν περιέχουν καθόλου τοξικά στοιχεία.

Η International Business Times ισχυρίζεται σε μια αναφορά της ότι η Apple ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα μπαταρία το iPhone επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα αναφέρει “αυτή τη φορά η Apple θα είναι περισσότερο φιλική με το περιβάλλον από οποιαδήποτε άλλη φορά, αφού σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο iPhone 6ης γενιάς αλλά και σε άλλες μελλοντικές συσκευές την ORB.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία η Apple μπορεί να φτιάξει το επόμενο της iPhone πολύ πιο λεπτό και ελαφρύ με μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας η οποία θα φορτίζει πολύ πιο γρήγορα. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή αυτής της νέας μπαταρίας αλλά αν δεν είναι πολύ ακριβές σίγουρα είναι μια καλή κίνηση για τις μελλοντικές iOS συσκευές. Μέχρι στιγμής η Apple χρησιμοποιεί το πιο λεπτό γυαλί (Gorilla Glass) και προσπαθεί συνεχώς να μειώσει το πάχος της συσκευής, είτε μικραίνοντας όσο είναι δυνατόν την logic board είτε παίζοντας με το μέγεθος της μπαταρίας, το ύψος ή τον όγκο της. Η μπαταρία του iPad 2 είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που υπάρχει τώρα στο iPad 3ης γενιάς χωρίς όμως αυτό να αλλάζει ούτε λίγο το πάχος (ε εντάξει μπορεί ένα χιλιοστό) της συσκευής. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να μειώσει το μέγεθος της logic board. Είναι σαν ένα “μεταλλικό κουτί” που δεν γίνεται να αλλάξει το μέγεθος του άρα θα πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο τρόπο για να χωρέσουν τα υποσυστήματα μέσα σε αυτό και το να κάνει μικρότερη την μητρική δεν είναι και τόσο εύκολο και όμως το νέο iPad είναι ίδιο με το iPad 2 με λίγο μεγαλύτερο πάχος (για την Retina display), με πολύ πιο γρήγορο επεξεργαστή και γραφικά και με την ίδια ζωή μπαταρίας.

Το iPhone που είναι μικρότερη συσκευή για να μειωθεί το πάχος του υπάρχουν μόνο λίγα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Αρχικά είναι το μέγεθος του housing όλη αυτή η μεταλλική επιφάνεια που καλύπτει τα υποσυστήματα του. Στη συνέχεια θα μπορούσε η οθόνη να γίνει πιο λεπτή και ίσως να είναι δύο κομμάτια όπως στο iPad, μετά η μπαταρία του η οποία από το iPhone 1ης γενιάς μέχρι και σήμερα έχει το ίδιο πάχος και τέλος η μητρική που σε σχέση με το iPhone 3G ή το iPhone 3GS είναι το 1/3.


Εκτός από την μπαταρία υπάρχουν νεότερα και για την οθόνη. Η εταιρία του Cupertino πρόσφατα επικοινώνησε με την G-Tech και την Fuji Crystal, δύο εταιρίες που είναι υπεύθυνες για την κατασκευή του κυρτού γυαλιού. Να σημειώσουμε εδώ ότι η ORB μπαταρία που είδαμε πιο πάνω μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε μία συσκευή με κυρτή οθόνη. Με αυτή την αναφορά βλέπουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Apple θα κυκλοφορήσει ένα αρκετά λεπτό iPhone εφόσον το πάχος της οθόνης και της μπαταρίας μαζί δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3 χιλιοστά, είναι όμως έτοιμη η καινούρια οθόνη για την Apple, υποστηρίζει την ανάλυση της Retina display; Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για όλα αυτά και είμαστε σίγουροι πως αν συμβεί κάτι θα το μάθουμε άμεσα σίγουρα.

Καλό θα ήταν να δούμε τα παραπάνω σαν φήμη, εφόσον η Apple δεν έχει ακόμα ισχυριστεί κάτι από τα παραπάνω και η νέες τεχνολογίες για την μπαταρία αλλά και την οθόνη βρίσκονται σε δοκιμαστικά στάδια.

Source:http://greekiphone.gr/20120413/next-gen-iphone-will-be-thinner-with-eco-friendy-battery-that-will-also-charge-faster/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...