Ads 468x60px

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

[Οδηγός] Πως να ξεκλειδώσετε οποιοδήποτε iPhone σε οποιοδήποτε firmware

O συγκεκριμένος οδηγός δουλεύει (σύμφωνα με τους developers του) σε όλα τα jailbroken iphone,σε όλους τους παρόχους ανά τον κόσμο.

To συγκεκριμένο Unlock οφείλεται στον Loktar_sun από το weiphone.com ο οποίος έδωσε ένα πολύ χρήσιμο exploit.

Tι χρειάζεστε; Ένα jailbroken iphone το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω itunes (εάν δεν είναι officially blacklisted), έναν υπολογιστή με την τελευταία έκδοση του itunes και μια σύνδεση στο Internet. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε τον πάροχο που είναι κλειδωμένο
το iphone.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα ώστε να κάνετε το unlock:

1.Εγκαταστήστε το Sam Bingner's SAM (Subscriber Artificial Module) package.Προτείνεται να το κάνετε από το repo του ιδίου γιατί οι παλιότερες εκδόσεις έχουν διαφορετικό Interface και μπορεί να μη λειτουργούν λόγω αυτού.

2.Μπείτε στο SAM είτε από το μενού του στα settings είτε βρίσκοντας το εικονίδιο SAMPrefs στο springboard σας.Θα πρέπει να έχετε τη SIM που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνό σας.

3.Πηγαίνετε στα utilities και επιλέξτε De-Activate iPhone,το τηλέφωνό σας στα "More Information" θα πρέπει να είναι "Unactivated".

4. Με το SAM ανοιχτό, επιλέξτε "By Country and Carrier" στο "Method".Σ αυτό το σημείο αν δεν ξέρετε θα πρέπει αν βρείτε οπωσδήποτε τον πάροχό σας,για μερικούς παρόχους το να χρησιμοποιείτε παραπάνω από ένα Carried ID μπορεί να σας αναγκάσει να επιλέξετε
"SIM ID",κάτι το οποίο είναι εύκολο να βρείτε αφού το itunes δεν θα κάνει activate το κινητό σας αν επιλέξετε το λανθασμένο IMSI.

5.Μεταβείτε στο "More Information" , αντιγράψτε ή γράψτε σε ένα χαρτί το IMSI στα "SAM Details" και πατήστε "Spoof Real SIM to SAM".

6.Πηγαίνετε πίσω στην κύρια οθόνη του SAM και αλλάξτε το "Method" σε manual.Επικολλήστε το IMSI το οποίο αποθηκεύσαμε στο 5ο βήμα.

7. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή και αφήστε το itunes να κάνει re-activate το τηλέφωνό σας,κάντε διπλό κλικ στο "Phone Number" στην κύρια οθόνη του itunes και βεβαιωθείτε ότι το ICCID ταιριάζει με αυτό της κάρτας SIM σας.Εάν όχι θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από το βήμα 1.


Posted Image

Posted Image

8. Βγάλτε το καλώδιο και κλείστε το iTunes.

9. Κλείστε το SAM.(Ο αρχικός οδηγός έλεγε να απεγκαταστήστε το SAM και να σβήστε τους lockdownd folders αλλά δεν είναι αναγκαίο)

10.Συνδέστε πάλι το τηλέφωνο στο itunes,θα πρέπει να σας βγάλει ένα μήνυμα ότι το iPhone δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.Αυτό είναι αναμενόμενο.Κλείστε στο itunes και ανοίξτε το ξανά.

11. Θα πρέπει να δείτε σήμα σε σύντομα χρονικό διάστημα,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

12. Τα "Push Notifications" ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν μετά από την παραπάνω διαδικασία αλλά μπορείτε να τα επαναφέρετε με την επιλογή "clear push" στο SAM και κατόπιν με σύνδεση στο iTunes.


Posted Image


Το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί κανονικά με τη SIM που κάνατε τη διαδικασία μόνο επειδή εξαπατήσαμε το iTunes ώστε να θεωρεί ότι το ICCID που χρησιμοποιήσαμε είναι ένα από τα χρησιμοποιούμενα του παρόχου.
Το iPhone Μπορεί να επανεκκινηθεί και να συνδεθεί στο iTunes ελεύθερα χωρίς να χάσετε το unlock,τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Δουλεύει κανονικά σε ios 5.0.1 αλλά θα πρέπει να δουλεύει και σε tethered 5.1.

H συγκεκριμένη μέθοδος θα δουλεύει ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Apple από εδώ και στο εξής σύμφωνα με τον Musclenerd.

Ο MuscleNerd αναφέρει ότι σώζοντας το unlock activation ticket θα είναι εφικτό το unlock ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η apple από εδώ και πέρα.

Attached Image: jbpqma7FbyesCg.jpg


Μεταφρασμένος οδηγός από εδώ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Όσοι κάνετε το unlock με τον παραπάνω τρόπο, σώστε το activation ticket.
Κάντε backup ότι βρίσκεται στο /var/root/Library/Lockdown/*


Source: http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/107861-SAM-unlock

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...