Ads 468x60px

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα νέα μέτρα ασφάλειας στο iTunes δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο φαίνονται[;]

Πρόσφατα, η Apple αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας των χρηστών της, ζητώντας τους να επιλέξουν 3 νέες ερωτήσεις ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που σχετίζονται με την απώλεια του κωδικού πρόσβασης. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτά τα νέα ζητήματα ασφαλείας δεν είναι αρκετά τόσο ασφαλή όσο πιστεύει ο καθένας, και ο κίνδυνος ακόμα υπάρχει.
Posted ImageΜια χειρονομία από την Apple σαφώς αξιέπαινη, αλλά έχει κάποια μικρά λάθη.
Ένα δεύτερο «λάθος» από την Apple έγκειται στην επιλογή της νέας λίστας των ερωτήσεων που είναι πάρα πολύ ασήμαντες και λύνονται εύκολα από τον καθένα. Ένα παράδειγμα είναι:. Το μοντέλο του πρώτου αυτοκινήτου σας ή ακόμα και η πόλη στην οποία δώσατε ή λάβατε το πρώτο σας φιλί. Ερωτήσεις σαν κι αυτές μπορεί να λυθούν εύκολα με πολλούς τρόπους: ξεκινώντας με λίγους φίλους επιτιθέμενος γνωρίζει ότι ο χρήστης είναι ακόμα ένα θύμα και στη συνέχεια να γνωρίζει, επίσης, την απάντηση σε μια πιθανή ερώτηση ασφαλείας και κατέληξε για κάποιο άγνωστο ο οποίος μέσα από ένα προφίλ στο Facebook μπορεί να δει σημαντικές πληροφορίες και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ προσωπικά που μπορεί να βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή απάντηση και στη συνέχεια να κλέψετε το λογαριασμό των άλλων.
Ευτυχώς, μπορούμε να επαναπαυόμαστε εύκολα από αυτή την άποψη, ότι η Apple έχει μια σελίδα όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προσαρμοσμένη ερώτηση ασφαλείας στο 100% και ως εκ τούτου πολύ πιο δύσκολο να σας εκθέσει .
Posted Image
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Apple εξακολουθεί να παρέχει ασφάλεια για τους χρήστες της, αλλά εξακολουθεί να μην είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν.
Source: http://www.appleworldhellas.com/home/τα-νέα-μέτρα-ασφάλειας-στο-itunes-δεν-είναι-τ/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...