Ads 468x60px

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το Mac App Store φτάνει τις 10.000 εφαρμογές σε 15 μήνες λειτουργίας


Posted Image

Η Apple ξεκίνησε το Mac App Store με πάνω από 1.000 εφαρμογές τον Ιανουάριο του 2011, και το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενο από τότε. Χάρη στη θερμή υποδοχή από την κοινότητα των προγραμματιστών και την αποκλειστική διανομή του λογισμικού, όπως το Final Cut Pro X και OS X Lion, η Apple ελέγχει το μεγαλύτερο και πιο ζωντανό κατάστημα λογισμικού PC στον κόσμο.

15 μήνες και το Mac App Store φιλοξενεί πάνω από 10.000 εφαρμογές. Ενώ δεν είναι τόσο μεγάλο σε αριθμό όπως οι 500.000 + τίτλοι του iOS στο App Store, η επιτυχία του Mac App Store προαναγγέλλει το μέλλον της διανομής λογισμικού.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ποσότητα των διαθέσιμων εφαρμογών στο App Store για το iPhone, το iPod touch και iPad, θα μπορούσε κανείς να μπει στον πειρασμό να καλέσει το ορόσημο του Mac App Store απογοητευτικό. Το iOS App Store έφτασε τους 15.000 τίτλους, στις 16 Ιανουαρίου 2009, μετά την έναρξη του iPhone τον Ιούλιο του 2008. Το Mac App Store είναι μικρότερο, αλλά αυτό συμβαίνει διότι OS X είναι ένα διαφορετικό είδος περιβάλλοντος. Σε αντίθεση με το iPhone, ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές έξω από το κατάστημα στο Mac OS X από τρίτους προγραμματιστές στο διαδίκτυο. 


Φυσικά, με την εισαγωγή του Mountain Lion, περισσότεροι χρήστες Mac θα πρέπει να κατεβάσουν το λογισμικό τους από το Mac App Store. Αναμείνετε τους αριθμούς να ανέβουν στα ύψη το επόμενο έτος.

Οι χρήστες Mac που έχουν Snow Leopard, Lion, και την προεπισκόπηση του Mountain Lion έχουν πρόσβαση στο κατάστημα Mac App Store. 


To OS X Lion ήταν το πρώτο λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά για ψηφιακό κατέβασμα από την Apple στο Mac App Store, και το Mountain Lion θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Σε όλη τη σύνθεση του μελλοντικού Mac της Apple είναι πιθανό να κινηθεί μακριά από συσκευές ανάγνωσης οπτικών δίσκων και είναι φανερά υπέρ στη διανομή λογισμικού από το Mac App Store.


Η Apple ανακοίνωσε ότι το Mac App Store έφτασε τα 100.000 εκατομμύρια downloads τον περασμένο Δεκέμβριο, και η επιτυχία του έχει πιέσει άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, να αρχίσουν να εφαρμόζουν ανάλογες στρατηγικές.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...