Ads 468x60px

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πόσα λεφτά έβγαλε o Tim Cook το 2011?


Posted Image


Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Apple Tim Cook ήταν ο ποιο υψηλά αμειβόμενος Διευθύνων Σύμβουλος στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2011, σύμφωνα με μια έκθεση από τους New York Times (μέσω του Bloomberg). Η έκθεση παραθέτει τα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών Equilar.

Για να φτάσει στην πρώτη θέση, Ο Tim Cook έλαβε περίπου $ 378 εκατ. δολλάρια. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει αποδοχές, πρόσθετες απολαβές, και τα μπόνους των 1,8 εκατ. δολαρίων σε επιπλέον επιχορηγήσεις. Η έκθεση σημείωνε ότι ο Tim Cook βγάζει ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα! Η μόνη προϋπόθεση βέβαια για την ελευθέρωση ολόκληρου του αστρονομικού αυτού ποσού είναι ότι θα πρέπει να μείνει με την εταιρεία για τα επόμενα 10 χρόνια.

O Tim Cook είχε ένα εντυπωσιακό πρώτο έτος, κατά τη διάρκεια του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Από όταν ανέλαβε την νέα του θέση τον Αύγουστο του 2011, η αξία της μετοχής της Apple αυξήθηκε από περίπου $ 375 έως και πάνω από $ 600. Τον περασμένο μήνα χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε το Νο 2 της Exxon με 514 δισεκατομμύρια δολάρια!!


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...