Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Sergey Brin: "το Internet είναι μόνο ότι η Google μπορεί να “δει” "


sergey
Ο Sergey Brin -συνιδρυτής της Google- παραχώρησε συνέντευξη στην Guardian αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται η εταιρεία από «ισχυρές δυνάμεις», όπως κυβερνήσεις και τη βιομηχανία του θεάματος που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την πειρατεία αλλά και τις Apple και Facebook, οι οποίες ασκούν σφιχτό έλεγχο στο είδος του λογισμικού που μπορεί να εγκατασταθεί στις πλατφόρμες τους. Ο Brin αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτές οι δυνάμεις «έχουν παραταχθεί ενάντια του ανοιχτού Internet σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η δήλωση αυτή του Brin μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον αστεία προερχόμενη από μια εταιρεία που τους τελευταίους μήνες. τουλάχιστον, έχει κάνει ορισμένα πράγματα που μόνο «ανοιχτά» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο Brin αναφέρει ότι η Google δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει εάν η Facebook κυριαρχούσε στο Internet. «Πρέπει να παίξεις με τους δικούς τους κανόνες που είναι πολύ περιοριστικοί», είπε. «Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύξαμε την Google και ο λόγος που ήταν εφικτό να φτιάξουμε μια μηχανή αναζήτησης είναι επειδή το ίντερνετ ήταν ανοιχτό. Όταν έχεις τόσο πολλούς κανόνες αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην καινοτομία».
«Χάνονται πολλά όταν για παράδειγμα όλες οι πληροφορίες βρίσκονται μέσα στις εφαρμογές – τα δεδομένα δεν εντοπίζονται από web crawlers. Δεν μπορείς να τα αναζητήσεις», είπε ο Brin.

Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες αφού αυτό που λέει ο Brin ουσιαστικά είναι ότι ο μόνος τρόπος αναζήτησης είναι μέσω της Google και ότι το Internet είναι μόνο ότι η Google μπορεί να “δει” και να προσφέρει διαφημίσεις.

Source: http://www.iphonehellas.gr/35157/google-open-web/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...