Ads 468x60px

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

7 tips για να αξιοποιήσετε καλύτερα την μικρή οθόνη του Air σας



macbook air
Όλοι λατρεύουμε το μικρό και λεπτό σχεδιασμό του MacBook Air αλλά ομολογουμένως η οθόνη των 11 και 13 ιντσών είναι για πολλούς πολύ μικρή (ας ελπίσουμε ότι με το φημολογούμενο επερχόμενο MacBook Air των 15 ιντσών θα αλλάξουν τα πράγματα). Ωστόσο, υπάρχουν μερικά «κολπάκια» που μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την μικρή οθόνη και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας. Ας τα δούμε:
Κρύψτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε
Με τον συνδυασμό Command+Option+H όλες οι εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας που βρίσκεστε ελαχιστοποιούνται στο dock εκτός από αυτήν που είναι επιλεγμένη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επικεντρωθείτε στην εφαρμογή που βρίσκεστε χωρίς να σας αποσπάται η προσοχή από άλλες
Κρύψτε το Dock
Με τον συνδυασμό Command+Option+D ενεργοποιείται το αυτόματο κρύψιμο του Dock. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε πολύτιμο χώρο στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ μπορείτε πολύ εύκολα να το εμφανίσετε τοποθετώντας το ποντίκι εκεί που θα βρίσκονταν το Dock. Δοκιμάστε το!
Βάλτε το Dock στα δεξιά
Ακόμα καλύτερα από το να κρύψετε το Dock είναι να το τοποθετήσετε στα δεξιά ή αριστερά της οθόνης. Εξαιτίας της ευρείας οθόνης του υπολογιστή μας ο κάθετος χώρος είναι πιο πολύτιμος από τον οριζόντιο. 
Full screen εφαρμογές
Τι καλύτερο από το να χρησιμοποιείται ολόκληρη η οθόνη για κάθε μία εφαρμογή. Χάριν στο Lion όλες πλέον οι εφαρμογές υποστηρίζουν fullscreen mode με την οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον διαθέσιμο χώρο απομακρύνοντας παράλληλα και τυχόν αντιπερισπασμούς.
Mission Control
Μια άλλη λειτουργία του Lion που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε είναι το Mission Control με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε «εικονικά desktops». Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε για παράδειγμα στο πρώτο Desktop να έχετε όλες τις εφαρμογές επικοινωνίας (Twitter, Skype, Adium, Messages κτλπ), στο Desktop 2 εφαρμογές παραγωγικότητας, στο Desktop 3 εφαρμογές media κτλπ.
Splitscreen
Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο Mac App Store που μιμούνται το χαρακτηριστικό των Windows 7 με το οποίο μπορείτε να θέσετε δύο εφαρμογές πλάι πλάι, την μία στα αριστερά και την άλλη στα δεξιά. Για παράδειγμα, το Moom [iTunes link] επιτρέπει μεταξύ άλλων στον χρήστη την τοποθέτηση του παραθύρου μιας εφαρμογής τέρμα δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω.

Εξωτερική οθόνη
Φυσικά, μπορείτε πάντα να καταφύγετε στην λύση του να συνδέσετε το notebook με κάποια εξωτερική οθόνη. Εάν θέλετε να είστε ακόμα πιο «μοντέρνοι» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad ως εξωτερική οθόνη με την εφαρμογή AirDisplay.

Source: http://www.macuser.gr/tips-to-maximize-productivity-on-small-screens-11522/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...