Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Οι πόλεις στην Αμερική απεγνωσμένα θέλουν ένα Apple Store!

Δημοσιευμένη Εικόνα

Προφανώς, η Apple και τα καταστήματα λιανικής πώλησης της, Apple Stores, είναι ο μεγάλος πόθος για τις περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Apple δέχεται καθημερινά καλοπιάσματα από πόλεις που επιθυμούν ένα Apple Store και ότι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή την αναβάθμιση των εμπορικών τους κέντρων με νέους καταναλωτές και σε ηλικία αλλά και σε συνήθειες.

Η Νέα Υόρκη φέρεται να χρεώνει μόνο ένα ελάχιστο ως και συμβολικό ποσό για το ενοίκιο στα καταστήματα της Apple, ενώ το Σολτ Λέικ Σίτι προσφέρει πέντε χρόνια τον ανάλογο χώρο χωρίς ενοίκιο!

Η ιδέα εδώ είναι απλή. Τα Apple Stores είναι το ευχάριστο νεανικό περιβάλλον που χωρίς να το καταλαβαίνουν οι επισκέπτες τους είναι ένας ναός καταναλωτισμού και αγορών! Δύσκολα θα μπεις σε ένα Apple Store και θα φύγεις με άδεια χέρια! Αυτό λοιπόν το φωτοστέφανο αγορών μπορεί να εξαπλωθεί και στα γύρω μαγαζιά και να τα βγάλει από την αφάνεια με το σκεπτικό όπου υπάρχουν πολλοί καταναλωτές υπάρχει και μεγάλος τζίρος γενικότερα!

Δυστυχώς, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα! Ένα Apple Store δίπλα σε μια επιχείρηση δεν πρόκειται να την βοηθήσει αυτόματα! Ένα εστιατόριο για παράδειγμα δίπλα από ένα Apple Store δεν είναι σίγουρο πως ξαφνικά θα γεμίσει με πελάτες! (Στην Αμερική τα εστιατόρια περνάνε μια από τις χειρότερες φάσεις οικονομικής πτώσης στην ιστορία τους)


Επιπλέον, ο Chris Matyszczyk λέει στο CNET, πως και η ίδια η Apple δεν θα επιλέξει ένα χαμηλού ενοικίου/υποβαθμισμένο χώρο για να ανοίξει ένα από τα καταστήματα της. Η Apple με άλλα λόγια προσφέρει λάμψη σε σημεία όπου υπάρχει ευμάρεια καταναλωτών ήδη!

Ένα Apple Store λοιπόν δεν είναι η λύση για την αναβάθμιση μιας περιοχής η μιας επιχείρησης πάντα και όσοι το πιστεύουν αυτό μπορεί εύκολα να βρεθούν προ εκπλήξεως!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...