Ads 468x60px

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ APPLE ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…



 Της Έυας Τσ.

Συνέβη στη Βόρεια Καρολίνα όταν μια ομάδα οικολόγων, μέλη της Green Peace, αποφάσισε να μπλοκάρει τις σιδηροδρομικές γραμμές από τις οποίες θα περνούσε το γεμάτο εμπορεύματα της γνωστής εταιρείας τρένο, που σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε άνθρακα σε ένα κέντρο δεδομένων κάπου κοντά στο Steam Marshall. Ο άνθρακας αυτός, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες των οικολόγων θα χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία της ήδη πολυσυζητημένης υπηρεσίας iCloud.

Κάποιοι διαδηλωτές μπλόκαραν τις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου, ενώ ταυτόχρονα άλλοι σκέφτηκαν να απλώσουν ένα πανό, το οποίο απεικόνιζε το λογότυπο της Apple σε ένα βουνό άνθρακα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι το τρένο αντί για εμπορεύματα, μεταφέρει άνθρακα που θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της νέας υπηρεσίας iCloud. Στην ίδια επιχείρηση, κατάφεραν να κρεμάσουν ακόμη ένα πανό, αυτή τη φορά επάνω στο τρένο, το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα: «Σώστε το βουνό μας – Καθαρίστε το Σύννεφο». Ένα μήνυμα των οικολόγων προς την εταιρεία της Apple, σύντομο μα περιεκτικό, με το οποίο εκφράζουν την θέληση και την ελπίδα τους ότι η εταιρεία θα μειώσει την χρήση του άνθρακα και θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειες, για την τροφοδοσία της εν λόγω υπηρεσίας.

Για να σταματήσει η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, κρίθηκε απαραίτητη η μεσολάβηση των αρχών της αστυνομίας και τελικά αφού ηρέμησαν οι διαδηλωτές, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του τρένου, ώστε να φτάσει στον ακριβή προορισμό του.

Η Apple, όπως γνωρίζουμε ήδη, δεν είναι καινούργια σε κατηγορίες τέτοιου είδους και είμαστε βέβαιοι ότι καταστάσεις σαν και αυτή, δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις μεταξύ των βασικών μελών της. Και ποιος ξέρει? Μακάρι να αποφασίσουν να υιοθετήσουν νέα μέτρα για να ελαττώσουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...