Ads 468x60px

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πως να κάνετε backup τις jailbreak εφαρμογές σας και τα tweaks σας!


Με το untethered jailbreak του iOS 5.1.1 να αναμένεται ακόμη και σήμερα σας προτείνουμε 3 τρόπους για να κάνετε με ευκολία back up τις jailbreak εφαρμογές σας και τα tweaks σας πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση!

Ο εύκολος τρόπος: Cydia
Όπως και στο App Store της Appleτο Cydia τηρεί ένα αρχείο των αγορών που έχετε κάνει με τον λογαριασμό σαςΜπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα των αγορών σας με την επίσκεψη σας στο "Manage Accounts" του παράθυρου στο Cydia. Κάντε Log in και επιλέξτε "Installable Purchases.Όλα τα tweaks και oi εφαρμογές που έχετε αγοράσει με το Cydia βάση του λογαριασμού σας θα πρέπει να αναφέρονται εκεί για να εγκαταστήσετε ξανάχωρίς καμία χρέωση.

Αυτός είναι σίγουρα ο ευκολότερος τρόποςαλλά υπάρχει μια παγίδα: το Cydia κρατά μόνο ένα αρχείο για τις εφαρμογές και τα tweks που είναι επί πληρωμή. Έτσι αν έχετε κάποιο tweak για παράδειγμα που το είχατε κατεβάσει δωρεάν δεν θα το βρείτε εκεί. Αλλά είπαμε,είναι δωρεάνΜπορείτε να το βρείτε πιθανώς στο Cydia και πάλι την επόμενη φορά που θα κάνετε jailbreak.

Μόλις ξανακάνετε  jailbreak και εγκαταστήσετε το Cydia στην iOS συσκευή σας και πάλιμπορείτε να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας και να εγκαταστήσετε τα πάντα που έχετε αγοράσει προηγουμένως.Υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα ότι ένας προγραμματιστής μπορεί να έχει αποσύρει ένα tweak ή μια εφαρμογή από το Cydia οπότε δεν θα μπορείτε να το πάρετε, χωρίς ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείαςΑν τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Cydia έχουν χαθεί ή αλλάξειθα χάσετε επίσης πρόσβαση σε αυτή τη λίστα των αγορών εγκατάστασης.


Ο δωρεάν τρόπος: OpenBackUp

Αν θέλετε το δικό σας αντίγραφο ασφαλείας του Cydia για τις εφαρμογές και τα tweaks σας το  OpenBackup είναι η καλύτερη δωρεάν επιλογήΜπορείτε να κατεβάσετε OpenBackup στο CydiaΗ εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για τις εφαρμογές και τα tweaks σας με το iTunes ή το iCloud.



Μόλις πατήσετε "Backup," το OpenBackup θα σώσει όλα τα πακέτα του Cydia σας στο σύστημα αρχείων του iPhone σας, με αποτέλεσμα να τα προωθήσει είτε στο iCloud ή το iTunes μέσω ενός καλωδίου συγχρονισμούΌταν κάνετε λήψη μιας νεότερη έκδοσης του iOS και εκ νέου κανετε jailbreak τη συσκευή σας, εγκαταστήστε OpenBackup πάλι από το CydiaΠατήστε "Restore",και η εφαρμογή θα ανακτήσει όλα τα πακέτα σας δωρεάν ή μηΔιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του app για περισσότερες πληροφορίες.

Ο καλύτερος τρόπος: PGKBackup

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το PKGBackup είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των back up εφαρμογών jailbreak στο Cydia, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι θασας κοστίσει $ 8. Με αυτά βέβαια που προσφέρει αξίζει την τιμή του και με το παραπάνω. Το PKGBackup δεν είναι η ωραιότερη εφαρμογή που έχετε δει, αλλά είναι λειτουργική και διαθέτει τα πιο πολλά χαρακτηριστικά από οποιαδήποτε άλλη.

Μπορείτε να επιλέξετε από τρεις τρόπους για να κάνετε backup τις εφαρμογές και τα tweak σας: Aποθήκευση των δεδομένων σε τοπικό επίπεδο με την μορφή επαφής στο το βιβλίο διευθύνσεων, ή την αποθήκευση ασύρματα είτε με Dropbox ή με το SugarSync. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να ρυθμίσετε, συμπεριλαμβανομένων τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων αντιγράφων ασφαλείας που θέλετε.

Το PKGBackup θα σαρώσει την jailbroken συσκευή σας για να καθορίσει τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας, και η εφαρμογή θα σας αφήσει να επιλέξετε τους τύπους των αρχείων που θέλετε να σώσει. Μόλις έχετε όλα όσα θέλετε, κάνετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είτε στο iCloud ή μια σε μια επαφή. Όταν πάλι κάνετε jailbreak εγκαταστήστε το PKGBackup από τη λίστα των αγορών σας στο Cydia, και κάνετε επαναφορά από το προηγούμενο backup σας για να πάρετε πίσω τα πάντα με τον τρόπο που ήταν.

Η αποθήκευση σε επαφή με το βιβλίο διευθύνσεων είναι καλός τρόπος, αν συγχρονίσει την συσκευή σας με το Mac σας και θέλετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας, αλλά να γνωρίζετε πως το Dropbox είναι ο ευκολότερος τρόπος. Το PKGBackup θα δημιουργήσει έναν φάκελο στο Dropbox σας που θα τραβήξει αυτόματα από τη στιγμή που θα κάνετε την επαναφορά σας!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...