Ads 468x60px

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φόρτισε το τηλέφωνό σου ενώ περπατάς


Ο Anthnony Mutua τροποποίησε με τέτοιο τρόπο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike, ώστε να μπορούν να… φορτίζουν το τηλέφωνό του, ενώ περπατάει. Έξυπνο και χρήσιμο… Ο 24χρονος «εφευρέτης» επιδεικνύει τη δημιουργία του στην Kenyan Science Technology & Innovation Week στο Ναϊρόμπι.
Στο παπούτσι έχει προφανώς τοποθετηθεί ένα πολύ λεπτό τσιπ -ίσως μία πιεζοηλεκτρική συσκευή, η οποία παράγει ενέργεια όταν η σόλα λυγίζει. Μπορεί να φορτίζει το κινητό με τη βοήθεια ενός καλωδίου που φτάνει έως την τσέπη του χρήστη ή να αποθηκεύει ενέργεια για μετέπειτα φόρτιση.
Η τεχνολογία λειτουργεί προφανώς με οποιοδήποτε υπόδημα, ενώ μπορείτε να μεταφέρετε το σύστημα σε ένα άλλο παπούτσι, σε περίπτωση φθοράς. Θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για περισσότερα από ένα τηλέφωνα ταυτόχρονα.
To project χρηματοδοτείται από το National Council of Science and Technology στην Κένυα. Έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σύντομα θα μπορούσε να τεθεί σε μαζική παραγωγή με κόστος που υπολογίζεται στα 46 δολάρια.
Source: http://www.digitallife.gr/fortise-to-tilefwno-sou-enw-perpatas-36293/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...