Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τι λένε οι iOS προγραμματιστές για τον ενδεχόμενο ενός 4 ιντσών iPhone


Δημοσιευμένη Εικόνα


Πολλές φήμες εδώ και μήνες αναφέρουν πως η Apple σχεδιάζει ένα 4-ιντσών iPhone το οποίο θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμο κάποια στιγμή μετά τον Σεπτέμβριο. Η Wall Street Journal και το Bloomberg, πρόσφατα "επιβεβαίωσαν" την φήμη αυτή! Όλα τα σημάδια δείχνουν προς μια μεγαλύτερη οθόνη στο νέο iPhone, αλλά τι σημαίνει αυτό για τους iOS προγραμματιστές;

Οι άνθρωποι έχουν υποθέσει όλων των ειδών τους τρόπους που θα μπορούσε να κάνει η Apple το iPhone με μια μεγαλύτερη οθόνη και να εξακολουθεί να είναι εύκολο για τους προγραμματιστές και για την αναβάθμιση των εφαρμογών τους. Η γενική και ποιο λογική σκέψη λέει ότι η Apple θα μπορούσε να αλλάξει την αναλογία πλευρών για μια ψηλότερη οθόνη. Και ενώ αυτό είναι αρκετά σαφές και ήδη έχουμε δει και κάποιες φωτογραφίες οι iOS προγραμματιστές το ξανασκέφτονται διπλά, δλδ για το κατά πόσο η Apple θα ήθελε πάνω από όλα να κάνει ότι έχει γίνει και στις Android συσκευές και να δημιουργήσει ένα κατακερματισμένο χάος!

Ο Erica Ogg της GigaOM ζήτησε από αρκετούς γνωστούς iOS και Android προγραμματιστές εφαρμογών να δώσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη δυνατότητα της ανάπτυξης εφαρμογών για ένα 4-ιντσών iPhone. Οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν ότι η αλλαγή των διαστάσεων δεν θα είχε νόημα, αλλά ότι η Apple θα την κάνει, εφαρμόζοντας παράλληλα μια pixel-doubiling μαγεία. Οι ιθύνοντες πίσω από μια δημοφιλή εφαρμογή cross-platform, δήλωσαν ότι:
Παράθεση


"θεωρούμε ότι η Apple δεν πρόκειται να κάνει ότι έγινε με το Android και να κατακερματίσουν την αγορά της συσκευής άσκοπα. Αν το κάνουν, πρέπει να έχουν ένα πραγματικά καλό λόγο για αυτό, και είμαστε σίγουροι ότι θα παρέχει τα εργαλεία ώστε να είναι εύκολο για εμάς να κάνουμε αυτή την μεταπήδηση και αναβάθμιση των εφαρμογών μας."


Το σίγουρο είναι πως αν τελικά το 4 ιντσών iPhone γίνει πραγματικότητα οι προγραμματιστές θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να αλλάξουν τις εφαρμογές τους εκτός αν η Apple προνοήσει για αυτό!

Ο Rene Ritchie του iMore πιστεύει πως η Apple θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός τέτοιου κινητού με μια διάταξη που δεν θα αλλάξει αλλά με χαμηλότερη πυκνότητα pixel. Έτσι το νέο iPhone θα έχει μεγαλύτερα κουμπιά ελέγχου θα εμφανίζει μεγαλύτερο κείμενο κτλ Με άλλα λόγια ο όγκος των πληροφοριών που θα μπορούσαν να εμφανιστούν δεν θα αλλάξει, αλλά το ίδιο ποσό των πληροφοριών θα εμφανίζονται σε μια μεγαλύτερη έκταση, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερο για τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με την συσκευή.

Γιατί να αλλάξει την οθόνη λοιπόν η Apple αν η διάταξη παραμείνει η ίδια? Ο λόγος ακούει στο όνομα 4G LTE. Για να μπορεί το νέο iPhone να έχει αυτή την δυνατότητα η Apple πρέπει να κάνει μια μεγαλύτερη συσκευή!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...