Ads 468x60px

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γιατί ο Χέμινγουεϊ θα λάτρευε το iPad!





Θυμάστε όταν οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε ότι το iPad ήταν μια  "συσκευή κατανάλωσης περιεχομένου" και τελείως άχρηστο την "δημιουργία περιεχομένου";

Είναι αρκετά περίεργη δήλωση για ένα gadget που προσφέρει χιλιάδες πραγματικά εφαρμογές αλλά πολλοί ανέφεραν το παραπάνω και ακόμη συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να υποστηρίζουν κάτι τέτοια.

Ειδήμονες και συγγραφείς λένε ότι το iPad είναι χάλια για την «πραγματική εργασία», και γενικότερα με ότι έχει να κάνει με γραπτό κείμενο.

 Για μένα, το iPad είναι το καλύτερο εργαλείο γραφής που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και νομίζω ότι Έρνεστ Χέμινγουεϊ θα συμφωνούσε μαζί μου!

Τι είναι η γραφή?

Γραφή είναι η οργανωμένη σκέψη που καταγράφεται με τα γλωσσικά σύμβολα.

Το γράψιμο είναι τόσο μια πράξη όσο και μια τέχνη. Ως τέχνη, η γραφή περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες πέρα ​​από την ίδια την πράξη της γραφής: Σκέψη, για παράδειγμα, καθώς και την ανάγνωση και τη συμμετοχή σε συζητήσεις. Η γραφή πάνω από όλα γίνεται με το μυαλό και για αυτό θα πρέπει να είναι λιγότερο απασχολημένο κατά την διάρκεια της από άλλους παράγοντες.

Μια Κινητή Τέχνη

Στη δεκαετία του '20, συγγραφείς όπως ο Χέμινγουεϊ έγραφαν με χαρτί και στυλό, και στην συνέχεια μετέφεραν το τελικό κείμενο σε μια χειροκίνητη γραφομηχανή.

Τα βασικά σχέδια και οι ιδέες γινόντουσαν έξω από το σπίτι και οπουδήποτε το μυαλό μπορούσε να συγκεντρωθεί και πάνω από όλα να χαλαρώσει! Η ιδέες πάντα αποτυπώνονταν σε ένα κομμάτι χαρτί και η επεξεργασία τους γινότανε αργότερα στην γραφομηχανή.Δέκα χρόνια πριν, οι περισσότεροι συγγραφείς χρησιμοποίησαν ένα desktop PC ή Mac με το Word. Σήμερα, οι περισσότεροι κάνουν το ίδιο σε ένα φορητό υπολογιστή, ο οποίος με την φορητότητα του απελευθερώνει τον συγγραφέα να εργαστεί έξω από το σπίτι. Συγγραφείς συχνά επιλέγουν φορητούς υπολογιστές ακόμα και αν έχουν μικρότερες οθόνες, επειδή είναι «κινητοί». Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, διότι προσφέρει περισσότερες επιλογές για το περιβάλλον στο οποίο θα γίνει η καταγραφή των ιδεών.

Οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε ότι το iPad ήταν πολύ δύσχρηστο στο γράψιμο, διότι δεν διέθετε ενσωματωμένο φυσικό πληκτρολόγιο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει από τότε ότι η τακτική με το πληκτρολόγιο Bluetooth της Apple δουλεύει τέλεια με το iPad.Υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι αντι-iPad συγγραφείς έχουν  κολλήσει στο παλιό τους τρόπο να κάνουν κάποια πράγματα και αρνούνται να δούνε πέρα από την μύτη τους!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για το καλό γράψιμο; 

Νομίζω ότι οι περισσότεροι συγγραφείς θα συμφωνούσαν ότι η Μητέρα όλων των φραγμών στο γράψιμο είναι οι διάφοροι περισπασμοί που απλόχερα ο σημερινός κόσμος προσφέρει. Αυτό ίσχυε ακόμα και για τον Χέμινγουεϊ, και δεν είχε να αγωνιστεί με το δέλεαρ της κοινωνικής δικτύωσης, των online παιχνιδιών, των e-mail και του YouTube.

Ακριβώς όπως και στο Παρίσι της εποχής του Χέμινγουεϊ, υπάρχουν διασκεδαστικά πράγματα γύρω μας. 

Αυτός είναι ένας λόγος που το iPad είναι ένα μεγάλο εργαλείο γραφής: Επειδή έχει εφαρμογές πλήρους οθόνης, και έτσι στενεύει το βλέμμα σας.

Μην με παρεξηγείτε. Λατρεύω 21.5-ιντσών iMac μουΑλλά όταν είμαι σε λειτουργία γραφής, όλο αυτό το έξτρα διάστημα δουλεύει εναντίον μου.Προσπαθώ να επικεντρωθώ κάθε φορά και με τον iMac μου κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. 

Νομίζω ότι ο Χέμινγουεϊ είχε ακριβώς βρει την λύση λέγοντας πως το καλύτερο περιβάλλον για το γράψιμο είναι μια καφετέρια όπου δεν ξέρω κανέναν και μπορώ να είμαι  μόνος μου με τα λόγια μου και μια κούπα καφέ.

Αφήνοντας πίσω ένα φορητό υπολογιστή και χρησιμοποιώντας ένα iPad εργαλείο γραψίματος  ισοδυναμεί με έξοδο από το σπίτι ή το γραφείο και η μεταφορά μας σε ένα κατάστημα καφέ. Υπάρχουν λιγότερα "πράγματα" για να τραβήξει την προσοχή μας μακριά.

Και το νέο iPad είναι το καλύτερο από όλα. Η βελτιωμένη εμφάνιση των γραμματοσειρών στην οθόνη Retina του iPad δημιουργεί μια λεπτή ψυχολογική επίδραση που ευνοούν την διαύγεια του νου.

Και μην μου πείτε πως χρειάζεστε έναν υπερυπολογιστή με μια γιγαντιαία οθόνη για να γράψετε καλά. Ο Σαίξπηρ έγραψε όλα τα έργα του με ένα αιχμηρό φτερό. 

Πάνω από όλα θα πρέπει να έχετε ένα εργαλείο που θα απελευθερώνει το μυαλό και θα σας κρατάει συγκεντρωμένους και το iPad είναι η ιδανική λύση για αυτό! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...