Ads 468x60px

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Γιατί το επόμενο iPhone θα έχει οθόνη 4” με αναλογία 9:5;



Πιο μεγάλες απαιτήσεις σε ελεύθερο χώρο
Το iPhone 4S περιλαμβάνει μνήμη flash, camera, επεξεργαστή, γυροσκόπιο, επιταγχυσιόμετρο και αρκετά άλλα εξαρτήματα. Το μεγαλύτερο χώρο απ’ όλα καταλαμβάνει η μπαταρία. Η Apple τα έχει στριμώξει όλα αυτά αρκετά καλά, με αποτέλεσμα αν θελήσει να προσθέσει κάτι επιπλέον, δύσκολα θα καταφέρει να το χωρέσει. Αυτό που θα λείπει από την Apple, είναι ελεύθερος χώρος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εταιρεία σκέφτεται να λανσάρει με το επόμενο iPhone ένα μικρότερο dock connector. Αρκεί όμως αυτό;
Η απάντηση είναι πως όχι. Όπως ίσως γνωρίζετε, το τελευταίο iPad που κυκλοφόρησε υποστήριζε δίκτυα LTE, με σκοπό να επιτυγχάνονται ταχύτητες μέχρι και 300 Mbit/s σε download και 75 Mbit/s σε upload. Το θέμα με τα δίκτυα LTE, είναι πως το chip που κυκλοφορεί είναι αρκετά μεγαλύτερο από εκείνο των δικτύων 3G. Επιπλέον, οι απαιτήσεις σε κατανάλωση ρεύματος είναι αρκετά μεγαλύτερες, οπότε η Apple χρειάζεται χώρο και για το LTE chip και για τη μεγαλύτερη μπαταρία. Με το νέο iPad η εταιρεία μας έδειξε πως δεν θέλει να περιμένει μέχρι να μειωθεί το μέγεθος αυτών των chips, άρα μπορούμε να υποθέσουμε πως και το επόμενο iPhone θα υποστηρίζει αυτά τα δίκτυα.
Η αναλογία της οθόνης
Για να καλυφθούν οι νέες απαιτήσεις σε ελεύθερο χώρο, η Apple πρέπει να αυξήσει την οθόνη του iPhone στις 4”. Αν κρατήσει τις ίδιες αναλογίες με τις προηγούμενες της συσκευές, δηλαδή 3:2, τα προβλήματα που θα προκύψουν είναι σημαντικά. Πρώτα απ’ όλα ο χρήστης δεν θα μπορεί να κρατήσει το iPhone με το ένα χέρι εύκολα, αλλά αυτό κάποιοι μπορούν να πουν πως είναι θέμα συνήθειας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι πιο τεχνικό. Με αναλογία 3:2, το ένα από τα δύο φυσικά επακόλουθα είνα πως η οθόνη θα χάσει το χαρακτηριστικό της “Retina”, αφού θα μειωθεί ο αριθμός των pixels per inch. Κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο να το δεχθεί η Apple. Έτσι φτάνουμε στην δεύτερη περίπτωση, όπου η εταιρεία θα αυξήσει τον αριθμό των pixels. Τότε όμως θα δημιουργηθούν προβλήματα με τις παλιότερες εφαρμογές, αφού οι προγραμματιστές θα κληθούν να τις σχεδιάζουν με τρόπο έτσι ώστε να λειτουργούν σε πολλές διαφορετικές αναλύσεις. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη το Android και που δύσκολα θα δεχθεί η Apple.
Οπότε η λύση είναι να αλλάξει και την αναλογία της οθόνης, από το 3:2 στο 9:5. Έτσι η αίσθηση που θα αφήνει το νέο iPhone στους χρήστες θα είναι ίδια με το προηγούμενο, θα διατηρεί την ίδια πυκνότητα pixels στα 326 ppi και θα λύνει το πρόβλημα της συμβατότητας με τις εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για προηγούμενες συσκευές. Ακόμα και οι εφαρμογές που θα δημιουργούνται για αναλογία 9:5 θα μπορούν άνετα να τρέξουν στην αναλογία 3:2, χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον δουλειά από τους προγραμματιστές.
Τα πλεονεκτήματα που θα φέρει μια οθόνη 4” με αναλογία 9:5 είναι πολλά και νομίζω πως ήρθε η ώρα η Apple να πάρει την απόφαση να αποχωριστεί τις μικρές, όπως φαίνονται πλέον δίπλα σε άλλα smartphones, οθόνες 3,5”.

Source:http://www.inews.gr/163/giati-to-epomeno-iPhone-tha-echei-othoni-4-me-analogia-95.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...