Ads 468x60px

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι Αναλυτές προειδοποιούν: Οι φήμες για το iPhone 5 θα βλάψουν τις πωλήσεις της Apple


Δημοσιευμένη Εικόνα

Θυμάστε όταν η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις 17.07 εκατομμυρίων iPhone κατά τη διάρκεια του τριμήνου του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους; Η εταιρεία είχε μια μικρή απώλεια κατά το χρόνο εκείνο η οποία δεν αναφέρθηκε πολύ και αυτό γιατί είχαν αποτύχει να ανταποκριθούν στις τολμηρές προσδοκίες των αναλυτών.

Ο Tim Cook σε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές κατηγόρησε για την επιβράδυνση αυτή των πωλήσεων τις επανειλημμένες φήμες του καλοκαιριού που αναφέραν ένα πλήρως διαφορετικό iPhone εμφανισιακά.

"Οι πωλήσεις το iPhone επιβραδύνθηκαν προς το τέλος του τριμήνου εν μέσω εικασιών για το ντεμπούτο ενός νέου μοντέλου", είπε χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή του νέου iPhone η ίδια ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Ορισμένοι αναλυτές ανησυχούν απο τώρα ότι η Apple πρόκειται να έχει μείωση στις πωλήσεις μιας και οι φήμες για το νέο μοντέλο θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις της τρέχουσας γενιάς iPhone 4S / 4 εφόσον οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις αγορές τους εν αναμονή ενός νέου μοντέλου.

Η Credit Suisse και η Morgan Stanley τονίζουν πως η Apple καθοδηγείται για εννέα τοις εκατό μείωση των εσόδων σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις έχοντας συνυπολογίσει το γεγονός ότι το καλοκαίρι η Apple λόγω των ανανεώσεων των μοντέλων της έχει πάντα κάποια πτώση.

Η αφθονία των φημών σχετικά με την έκτη γενιά iPhone - προσωρινά αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης ως iPhone 5 - θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η Apple δεν έχει ακόμη οριστικοποίηση τον σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του επόμενου iPhone.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που πιστεύουν πώς ίσως εμφανιστεί ακόμη και τον Iούνιο στο WWDC βασισμένοι και στο γεγονός της κυκλοφορίας του Samsung Galaxy S III και στο πως η Apple πρέπει να απαντήσει άμεσα...

Και τι θα γίνει με την αναμενόμενη iTV ή iPanel αν προτιμάτε? Εξαγοράστηκε η γερμανική εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων? Θα έχουμε iPad 7 ιντσών? Με άλλα λόγια ένα όργιο φημών με πρωτεργάτη το νέο iPhone....

Εσείς πιστεύετε ότι αυτές οι φήμες θα επηρεάσουν τις πωλήσεις του iPhone?

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...