Ads 468x60px

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απατεώνες προωθούν παλιά iPhones σαν καινούρια


Posted Image
Βλέπετε διαφημίσεις οι οποίες λένε “καινούργια iPhone και iPad στο κουτί τους με πολύ χαμηλότερες τιμές” στο Craigslist και στο eBay αλλά στην ουσία είναι χρησημοποιημένα και ξαναπακεταρισμένα.
Αυτό είναι ένα παλιό “χαλασμένο” iPhone το οποίο οι απατεώνες αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή, το φτιάχνουν και το πουλάνε σε πολύ υψηλότερη τιμή.
Posted Image
Γι αυτούς η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Τα περισσότερα χαλασμένα iPhone χρειάζονται μερικά καινούργια ανταλακτικά και δουλεύουν κανονικά, τους βάζουν καινούργια touchscreen και πίσω καπάκι και φαίνονται σαν καινούργια.
Όσο για το πακετάρισμα, χρησημοποιούν κουτιά όπως αυτά που χρησημοποιεί η Apple που συνήθως τα βρίσκουν στη μαύρη αγορά ή βάζουν κάποιο τοπικό τυπογραφείο και τα κατασκευάζει. Έπειτα τυλίγουν τα κουτιά με πλαστικό και είναι έτοιμα να μπούν στην αγορά.
Οι αγοραστές αυτών των iPhone νομίζουν ότι έκαναν μια καλή αγορά αλλά στην ουσία αγόρασαν ένα τηλέφωνο που δεν έχει εγγύηση και συνήθως δεν δουλεύει με τα τοπικά δίκτυα. Έχουν δωθεί χιλιάδες δολλαρια έτσι και για να αποζημιωθούν τα ξαναπουλάνε στο Craigslist και στο eBay.
Για να αποφύγουμε τετοιες καταστάσεις θα πρέπει να το αγοράζουμε κατευθείαν από την Apple ή από τους επίσημους συνεργάτες τους. Αν όμως αποφασίσετε να πάρετε το ρίσκο και να το αγοράσετε από αλλού, να το αγοράσετε χέρι με χέρι και να κοιτάξτε προσεκτικά το IMEI του τηλεφώνου και να δείτε αν ταιριάζει με αυτό που αναγράφεται στο κουτί.

Source: http://www.appleworldhellas.com/home/απατεώνες-προωθούν-παλιά-iphones-σαν-καινού/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...