Ads 468x60px

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πως να μεταφέρετε την iPhoto Library σε εξωτερικό δίσκο





Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται by default στην iPhoto Library. Όμως, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός τους και συνακόλουθα ο απαιτούμενος χώρος στον δίσκο που ίσως να μην είναι διαθέσιμος. Ή μπορεί να εξυπηρετεί η αποθήκευση τους σε εξωτερικό δίσκο για πρόσβαση σε αυτές και από το δεύτερο Mac σας.

Η μεταφορά τους λοιπόν σε εξωτερικό δίσκο, είναι μια απλή διαδικασία.

1. Πηγαίνετε /User/Pictures και σύρετε (ή copy/paste) το iPhoto Library στον δίσκο.

















2. Πιστοποιηθείτε, για να αρχίσει η μεταφορά.

















3. Με το πέρας της, ανοίγετε το iPhoto με πατημένο το πλήκτρο alt. Επιλέγετε την library στον εξωτερικό δίσκο και click Choose.














4. Θα εμφανισθεί το interface του iPhoto, ενώ στο παράθυρο iPhoto θα εμφανίζεται πλέον σαν default η library στον εξωτερικό δίσκο.




























5. Πηγαίνετε στο παράθυρο του βήματος 1 και σύρετε στον κάδο την iPhoto Library, οπότε ανοίγοντας το iPhoto θα δείτε το παράθυρο. Ενώ αν θελήσετε να επιστρέψετε στην αρχική κατάσταση, αρκεί να σύρετε την iPhoto Library από τον δίσκο στον φάκελο Pictures.














➤  Διατήρηση και της αρχικής iPhoto Library

Μπορείτε βέβαια να διατηρήσετε παράλληλα και την αρχική iPhotο Library αρκεί να μην την σύρετε στον κάδο, ενώ με συνδεδεμένο τον δίσκο μπορείτε να επιλέγετε που θα αποθηκεύονται οι φωτογραφίες (βήμα 3 του οδηγού). Συνιστάται πάντως αποθήκευση στην αρχική library.

[via]



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...