Ads 468x60px

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

[Οδηγός] Πως να κάνετε το iTunes Match να αναγνωρίζει τα ineligible κομμάτια σας

To iTunes Match κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και στη χώρα μας προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν ολόκληρη τη μουσική τους βιβλιοθήκη στο «σύννεφο» και να την έχουν άμεσα προσβάσιμη σε όλες τις OS X και iOS συσκευές έναντι κάποιας ετήσιας συνδρομής.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το iTunes Match θα έχετε παρατηρήσει, ίσως, ότι μερικά κομμάτια δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν από την υπηρεσία και να ανέβουν στο «σύννεφο» ενώ κατηγοριοποιήθηκαν ως ineligible με το σηματάκι αυτό (πρώτο στη λίστα):



Η συνηθισμένη περίπτωση αφορά τραγούδια που είναι κωδικοποιημένα σε λιγότερο από τα 96kbps. Αντί να κατεβάσετε ξανά τα κομμάτια σε μεγαλύτερη ποιότητα μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ απλούστερο. Αρχικά, εφόσον έχετε πολλά τέτοια κομμάτια καλό θα ήταν να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί για να μην επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα ίδια. Αυτό θα γίνει με μια smart playlist.

Ανοίγουμε την εφαρμογή iTunes και επιλέγουμε File->New Smart Playlist. Εκεί θα πρέπει να εισάγουμε δύο περιορισμούς που πρέπει να εκπληρωθούν: το iCloud Status να είναι Ineligible και το Media Kind να είναι Music. Καλό θα ήταν να μην επιλέξουμε το Live updating για να μπορέσουμε να κάνουμε μαζική διαγραφή μετά.



Στα αριστερά της εφαρμογής τώρα θα δημιουργηθεί η νέας μας playlist στην οποία μπορείτε να δώσετε ό,τι όνομα θέλετε. Στα δεξιά έχουμε τη λίστα των κομματιών που πληρούν τις προϋποθέσεις μας.



Τώρα πρέπει να επιλέξουμε όλα τα κομμάτια στη λίστα μας, να κάνουμε δεξί κλικ και να πατήσουμε το Create AAC version.



Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή των κομματιών μπορούμε άφοβα να διαγράψουμε τα κομμάτια της λίστας αφού έχουμε πλέον τις νεότερες εκδόσεις τους (μπορείτε να το διπλο-τσεκάρετε αυτό μέσα από την καρτέλα Music). Aυτό θα το κάνουμε επιλέγοντας ξανά όλα τα κομμάτια, πατώντας option(alt)+delete και Move to Trash. Διαγράφουμε στη συνέχεια και την άδεια πλέον playlist.

Από εδώ και πέρα σε λίγη ώρα το iTunes Match αυτόματα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι έχουν προστεθεί νέα κομμάτια στη βιβλιοθήκη και θα προσπαθήσει να τα ταιριάξει με ήδη υπάρχοντα στο iCloud ή να τα ανεβάσει χειροκίνητα εάν δεν υπάρξει ταύτιση (αν δεν γίνει αυτό αυτόματα μπορείτε να το εξαναγκάσετε από το μενού Store->Update iTunes Match). Την διαδικασία μπορείτε να την παρακολουθήσετε από την καρτέλα iTunes Match στην αριστερή στήλη του iTunes. Σε κάθε περίπτωση η ταυτοποίηση είναι πια επιτυχημένη, το σύμβολο Ineligible εξαφανίστηκε και τα τραγούδια σας είναι πλέον Matched και στο iCloud.





Source: http://www.macuser.gr/itunes-match-ineligible-tracks-11644

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...