Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οδηγός: Αναβάθμιση μνήμης σε MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (Mid-2010)


Το λευκό MacΒook της Apple ήταν το πιο ωραίο της notebook. Το πιο απλό και η (φτηνή όσον αφορά την τιμολόγηση) απάντηση της εταιρίας απέναντι στα laptops.

Ωστόσο οι φήμες που ήθελαν την Apple να αποσύρει τελείως από την αγορά το συγκεκριμένο notebook (είχε ήδη σταματήσει να κυκλοφορεί από τον Ιούλιο) επιβεβαιώθηκαν αφού το λευκό MacΒook πλέον αποκτά συλλεκτική αξία για τους ιδιώτες!

Είμαι από τους τυχερούς που κατάφερα να έχω στην ιδιοκτησία μου ένα τέτοιο MacBook και πιστέψτε με δεν το αλλάζω με τίποτα! Η αναβάθμιση όμως της RAM του είναι πλέον αναγκαία μιας το μοντέλο έρχεται με την βασική τον μόνο 2 GB RAM DDR3! O παρακάτω οδηγός δείχνει πως μπορείτε να αλλάξετε πολύ εύκολα τις μνήμες με 4 απλά βήματα και ειλικρινά να κάνετε την "χιονάτη" σας να πηγαίνει με ταχύτητες που θα ζήλευαν και τα MacBook Pro της ίδιας χρόνιας!

Μοντέλο MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (Mid-2010)


Εργαλεία:



2 x CSX 4GB DD3 1066MHZ SODIMM MEMORY

Tις μνήμες τις προμηθευτήκαμε από το Emac.eu σε ποιο φτηνή τιμή από αν τις κάναμε παραγγελία από την Crucial!

Σημείωση: H μέγιστη αναβάθμιση στην μνήμη του συγκεκριμένου μοντέλου είναι τα 8GB DDR3

BHMA 1o

Αφαιρέστε τις 8 4mm Phillips βίδες της βάσης του MacBook σας


ΒΗΜΑ 2ο

Αφαιρέστε το κάλυμμα με προσοχή!! Απλά περάστε τα δάχτυλα σας από κάτω μην το τραβήξετε απότομα γιατί ενδεχόμενος θα στραβώσει το καπάκι μιας και είναι από αλουμίνιο!


ΒΗΜΑ 3ο

Εντοπίστε που βρίσκονται οι μνήμες αριστερά και δεξιά υπάρχουν 2 ελασματάκια πιέστε τα  προς τα έξω και αφαιρέστε πρώτα την πρώτη μνήμη και μετά την δεύτερη. (Είναι η μια πάνω στην άλλη, η δεύτερη μνήμη βγαίνει λίγο ποιο δύσκολα χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να την αφαιρέστε αν δεν μπορείτε με το χέρι) 



ΒΗΜΑ 4ο

Τοποθετήστε τις καινούργιες μνήμες με την ίδια φορά με αυτή από αυτές που μόλις αφαιρέσατε! Σπρώξτε απαλά προς τα μέσα και και προς τα κάτω! Όταν περάσετε και την δεύτερη τα ελασματακια θα πρέπει να κλειδώσουν στην αρχική τους θέση!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...