Ads 468x60px

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η υπόθεση για ένα MacBook Pro Χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου


Posted Image


Όταν η Apple εισήγαγε το MacBook Air χωρίς έναν οπτικό δίσκο, όλοι είχαν φρικάρει."Πώς στο καλό θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε όλα τα DVD μας και να ακούσουμε τα CD μας;", φωνάζανε οι χρήστες. Και βέβαια ίσως τότε να έιχαν ένα δίκαιο,αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε.

Ζούμε σε έναν κόσμο των ψηφιακών μέσων και της ψηφιακής διανομής λογισμικού. Η επιτυχία των υπηρεσιών, όπως Netflix και το Mac App Store το αποδεικνύει.

Με τις φήμες ότι η Apple θα εισάγει νέες και βελτιωμένα Macs εντός των προσεχών εβδομάδων, τι μπορούμε να περιμένουμε; Ταχύτερους επεξεργαστές; Solid-state σκληρούς δίσκους; Retina οθόνες; Ενώ αυτά τα χαρακτηριστικά σίγουρα φαίνεται να είναι στο τραπέζι, υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι επόμενης γενιάς MacBook Pro θα έχουν σημαντικές φυσικές αλλαγές. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να δούμε τελικά ότι η μονάδα οπτικού δίσκου έχει αποσυρθεί μια για πάντα.

Φυσικός σχεδιασμός του MacBook Pro έχει ουσιαστικά παρέμεινε ο ίδιος από αλουμίνιο unibody που πρωτοεμφανίστηκε πίσω το 2008. Δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές, διότι το τρέχον σχέδιο είναι ήδη φανταστικό - κανένας άλλος φορητός υπολογιστής δεν έχει ακόμα φτάσει την ποιότητα κατασκευής και τον σχεδιασμό ακρίβειας του Macbook Pro.

Η Apple παρουσιάζει το νέο και βελτιωμένο MacBook Air και με ένα πανέμορφο, κωνικό, εξαιρετικά λεπτό εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2010. Η κομψή, ελαφριά σχεδίαση του MacBook Air θεωρείται ότι είναι το μέλλον της γραμμής των MacBook της Apple. Η ίδια η Apple το αποκαλεί το «μέλλον του φορητού υπολογιστή" στην ιστοσελίδα της.

Το τρέχων Air ζυγίζει μόνο 2,38, και το περίβλημα του είναι μόνο μισή ίντσα παχιά. Αυτό το επίτευγμα μηχανικής επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της απόφασης της Apple για να ξεφορτωθεί τη μονάδα οπτικού δίσκου.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μονάδα οπτικού δίσκου καταλαμβάνει πολύ χώρο στο τρέχον MacBook Pro.
Posted Image


Quote
Honestly, I don’t see Apple making them into the Air-like wedge shape that everyone seems to think. I believe they’ll just take advantage of all that extra room they inherit if they pursue to get rid of the optical drive. The battery will be about 30% bigger, meaning an even more impressive battery life; and having just a small capacity SSD for just the OS will keep costs down.



Ρέτινα οθόνη?

Η Apple θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πιο ισχυρό GPU για να τροφοδοτήσουν τα γραφικά για μια Retina οθόνη MacBook, για να μην αναφέρουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που θα απαιτείται, μια μεγαλύτερη μπαταρία σίγουρα θα χρειαστούν. Γιατί να μην απαλλαγούμε από τη μονάδα οπτικού δίσκου στο MacBook Pro και να χρησιμοποιήσουμε το χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία;

Μπορώ να δω την Apple να κάνει διάφορα εδώ. Υπάρχει κάτι περισσότερο από τη γωνία της μπαταρίας. Οι SSD μονάδες είναι το μέλλον των υπολογιστών (είναι ο τύπος των δίσκων που βρίσκονται ήδη στο iPhone και το iPad). Η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα MacBook Pro με έναν SSD ήδη, αλλά οι τιμές είναι γελοία ακριβές και το μέγεθος αποθήκευσης είναι πολύ περιορισμένο. Οι SSDs έχουν γίνει φθηνότεροι από τα τελευταία δύο χρόνια, και πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη κάνει την μετάβαση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος λοιπόν για το επόμενο MacBook Pro να μην αποστέλλεται με έναν SSD.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η θα Apple εγκαταλείψει τη μονάδα οπτικού δίσκου στο τρέχον έτους. Αναμένουμε ακόμη και οι iMac για να κάνουν το ίδιο στο μέλλον.


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...