Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιατί η Nokia δεν μπορεί να σκέφτεται καν να ανταγωνιστεί την Apple


Δημοσιευμένη Εικόνα

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο The Wall Street Journal, περιγράφετε μια αλήθεια για την Nokia που ήλπιζε να πάρει μερίδιο από το iPhone 4s στην αγορά των smartphones. Οι ζοφεροί αριθμοί της Nokia βέβαια δηλώνουν άλλα: Η Nokia έχει κέρδος $ 200 λιγότερα για κάθε Nokia Lumia 900 που πουλάει σε σύγκριση με τα κέρδη της Apple σε ένα iPhone 4S.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Nokia είναι αναγκασμένη να πουλήσει το Lumia900 για περίπου 200 δολάρια λιγότερο από το iPhone 4S για να ανταγωνιστεί την Apple και σαν να μην έφτανε αυτό πληρώνει και ποιο ακριβά τα επιμέρους εξαρτήματα του κινητού της σε σύγκριση με το τι πληρώνει η Apple τους προμηθευτές της!
Παράθεση
The components of the Nokia Lumia 900, which sells for $450 without a phone contract, uses $209 worth of parts, according to research firm IHS iSuppli. Meanwhile, the comparable 16-gigabyte iPhone 4S, sold for $649 without a phone contract, is made of components that cost $190, iSuppli says. Nokia’s top-of-the-range Lumia 900 costs $200 less than the cheapest iPhone 4S. But Nokia pays more for the parts. Ben Rooney in London explains how big a problem this is for Nokia. The findings indicate Apple makes nearly twice as much on iPhone sales as Nokia does on the Lumia 900, excluding costs like manufacturing, marketing and distribution.


Αυτό δείχνει πραγματικά πόσο δύσκολο είναι κάποιος να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Apple στην Αμερική. Ο μόνος τρόπος είναι να μειώσεις την τιμή πώλησης της συσκευής, αλλά επειδή η Apple κάνει τεράστιες παραγγελίες παίρνουν μια τεράστια έκπτωση σε εξαρτήματα. Είναι κρίμα, γιατί το Lumia 900 είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό τηλέφωνο, και το iPhone μπορεί να γίνει καλύτερο μόνο αν μια ισχυρότερη συσκευή το κοιτάξει στα μάτια αλλά παράλληλα η εταιρία που το κατασκευάσει μπορεί να αντιμετωπίσει τον σοβαρό ανταγωνισμό.

Αυτη την στιγμή για την Apple δεν υπάρχει ανταγωνισμός!!

Πηγή 

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...