Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αρνείται να επανεξετάσει την έφεση της Psystar

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση της Psystar για επανεξέταση της απόφασης του για τους "Mac κλώνους" που δημιούργησαν και που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα της Apple.

Η Apple πήγε την Psystar στο δικαστήριο το 2008 ισχυριζόμενη ότι παραβίασαν τα δικαιώματα τους περί πνευματικής ιδιοκτησίας διότι η Psystar είχε ανοίξει επιχείρηση αγοράζοντας λειτουργικά OS X και τα ξανά πουλούσαν μαζί με hardware κάτω από την ονομασία "Open Mac". Η Psystar ανταπέδωσε τα πυρά με δικιά της καταγγελία λέγοντας ότι η Apple δεν ακολουθούσε το "fair use guidelines" με το λογισμικό της και έκανε κατάχρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ένα Αμερικάνικο δικαστήριο "συμμάχησε" με την Apple το 2009 λέγοντας ότι η Psystar "Παραβίασε το αποκλειστικό δικαίωμα της Apple για αναπαραγωγή των προϊόντων, του δικαιώματος διανομής καθώς και το δικαίωμα για την δημιουργία παράγωγων προϊόντων" μια απόφαση όπου οδήγησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων της Psystar τον Δεκέμβριο του 2009.

Η Psystar ειπε ότι θα παραπέμψει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο αρνήθηκε τελικά να εξετάσει την υπόθεση.

Η Psystar ακόμα ελπίζει ότι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ κάποια στιγμή θα αποφασίσει να αναλάβει την υπόθεση.






[Πηγή]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...